Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Κινητοποίηση για τα κρίσιμα ζητήματα των εργαζομένων

Σε κινητοποίηση προχώρησαν χτες τα καλλιτεχνικά σωματεία στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου και συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ν. Γιατρομανωλάκη, από τον οποίο ζήτησαν απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη, την ένταξη στους δικαιούχους όλων των συναδέλφων που γράφτηκαν εκπρόθεσμα στο Μητρώο Καλλιτεχνών καθώς και όσων θα γραφτούν το επόμενο διάστημα.

Οπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος:

«Φάνηκε η προσπάθεια να μη δώσουν αρνητικές απαντήσεις, αλλά και σε τίποτα να μη δεσμευτούν. Σε όλα τα ζητήματα απαντούσαν με το "Ελπίζουμε..." και το "Νομίζουμε...".

Καταλαβαίνουμε δυο πράγματα:

Πρώτον, πως δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τίποτα χωρίς σκληρή μάχη. Μας λένε πως θα πέσουν έξω τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας εάν δώσουν από 600 ευρώ το μήνα σε κάθε εργαζόμενο, τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει 1.600 ευρώ τη μέρα αποζημίωση στους ιδιοκτήτες των κλινικών, δίνει στις τράπεζες, στις μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις...

Το δεύτερο είναι πως μας φοβούνται. Φοβούνται τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο αγώνας μας, την απήχηση που έχει στους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και συνολικά στην κοινωνία. Γι' αυτό προσπαθούν να μας κρατάνε ήσυχους, με ασαφείς και αόριστες υποσχέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ