Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Επιστολή σε υπουργεία για τα προβλήματα στο Εικαστικό Εργαστήρι και το Δημοτικό Ωδείο

Με σχετική επιστολή προς τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Εργασίας και Πολιτισμού, την οποία υπογράφουν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο συντονιστής του Εικαστικού Εργαστηρίου Αντώνης Βάος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Γεράσιμος Βουτσινάς, θέτουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν την καλλιτεχνική παιδεία στο Εικαστικό Εργαστήρι και το Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

Οπως σημειώνουν: «Και στις δύο δομές μας έγκαιρα προχωρήσαμε στις απαραίτητες διαδικασίες, αφενός για την πρόσληψη προσωπικού που θα τις στελεχώσει και αφετέρου κατάλληλης προετοιμασίας των χώρων των μαθημάτων και του αριθμού μαθητών των τμημάτων, ώστε να τηρούνται όλα τα πρόσφατα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας τους για αυτήν τη σχολική χρονιά (...).

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία πρόνοια για την αποζημίωση των εργαζομένων στις δομές, που υποχρεωτικά αναστέλλει τη λειτουργία τους και των οποίων η μισθοδοσία εξασφαλίζεται μέσα από την ανταποδοτικότητα των διδάκτρων από τους μαθητές. Στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας και της υποχρεωτικής αναστολής των δομών αυτών, ως δήμος από την πρώτη στιγμή διεκδικήσαμε τη μισθολογική κάλυψη των εργαζομένων αυτών. Η κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους, στο προηγούμενο lockdown, να προχωρήσουν σε πληρωμή των συγκεκριμένων εργαζομένων, υπό τον αυστηρό όρο και προϋπόθεση, ότι δεν θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, εγκύκλιο που ενεργοποιήσαμε και καλύψαμε το κόστος της μισθοδοσίας 128.407,03 ευρώ, ενώ τα δίδακτρα των μαθητών που εισπράξαμε ως αντίτιμο για το διάστημα 1/1/2020 έως 18/11/2020, ανήλθαν στα 64.258,00 ευρώ (...)».

Με βάση τα παραπάνω, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων θεωρεί:

«Είναι επιτακτική ανάγκη για έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθεί πλήρως το κόστος της μισθοδοσίας των εργαζόμενων ωρομίσθιων Εικαστικών και Μουσικών, καθ' όλο το διάστημα της αναγκαστικής παύσης λειτουργίας των δομών μας.

Χρειάζεται να υπάρξει η αναγκαία χρηματοδότηση για την προμήθεια όλης εκείνης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής, που θα επιτρέψει την ομαλή, στο μέτρο του δυνατού, διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας για όλο το διάστημα που θα διαρκεί το lockdown.

Είναι καθήκον της ηγεσίας των υπουργείων και της κυβέρνησης να στηρίξουν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες, που δικαίως διεκδικούν το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή εργασία και να δοθεί η δυνατότητα στον Πολιτιστικό Οργανισμό να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του λαού της πόλης μας για καλλιτεχνική παιδεία από δομές, που δεν θα κινδυνεύει συνεχώς η λειτουργία τους λόγω της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησής τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ