Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ
Στρατιωτική παρέλαση στο Αζερμπαϊτζάν για την έκβαση της σύγκρουσης

Θα παραστεί ο Τούρκος Πρόεδρος

ΜΠΑΚΟΥ - ΑΓΚΥΡΑ.--

«Ιστορικής σημασίας», όπως τονίζει η τουρκική προεδρία, επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί από χτες ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου θα συγχαρεί τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας και θα παρακολουθήσει σήμερα τη στρατιωτική παρέλαση που είναι αφιερωμένη στη «νίκη στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Οπως επισήμανε χτες ο Ερντογάν, η Τουρκία, που υποστήριξε ανοιχτά το Αζερμπαϊτζάν έναντι των αρμενικών δυνάμεων, θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του «αδελφού έθνους». «Υποστηρίζοντας το Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία συνέβαλε στην απελευθέρωση του Ναγκόρνο Καραμπάχ από την αρμενική κατοχή», είπε.

Η στρατιωτική παρέλαση νίκης του Αζερμπαϊτζάν θα μετατραπεί σε γιορτή με την παρουσία του Τούρκου Προέδρου, μεταδίδει το πρακτορείο «Αναντολού», ενώ δρόμοι και κτίρια του Μπακού έχουν στολιστεί με αζέρικες και τουρκικές σημαίες. Παρότι το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία αρνούνταν τις καταγγελίες της Αρμενίας πως Τούρκοι στρατιωτικοί και Σύροι μισθοφόροι συμμετείχαν ενεργά στο μέτωπο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Αζέρος Πρόεδρος έχει δηλώσει πως «πρόκειται για κοινή νίκη».

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλούν αναφορές στον τουρκικό Τύπο, σχετικά με την παρουσία τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά η Ρωσία. Η «Σαμπάχ» σημειώνει σε ρεπορτάζ πως «την περασμένη εβδομάδα, Αγκυρα και Μόσχα υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία κοινού κέντρου ελέγχου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ το συντομότερο δυνατό», ενώ η Ρωσία σημειώνει σε όλους τους τόνους πως αυτό το κέντρο δεν πρόκειται να είναι σε έδαφος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Ο τουρκικός στρατός πρέπει να έρθει στο Καραμπάχ. Τότε όλα θα γίνουν καλύτερα συντομότερα», φέρεται να δήλωσε Αζέρος πολίτης στο «Αναντολού» ενόψει της παρέλασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ