Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Καταγγέλλει μη ανανέωση συμβάσεων σε εργαζόμενους από ευπαθείς ομάδες

Την πρακτική της εργοδοσίας της εταιρείας «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕ», η οποία δεν ανανέωσε τη σύμβαση σε εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους να επιστρέψουν από την τηλεργασία στη διά ζώσης εργασία μέσα στην πανδημία, καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με τις αποφάσεις της εργοδοσίας ο χώρος δουλειάς μετατρέπεται «σε υγειονομική βόμβα, αφού το ουσιαστικό μέτρο της τήρησης των αποστάσεων δεν μπορεί να εφαρμοστεί». «Και από αυτό το παράδειγμα», προσθέτει, «επιβεβαιώνεται ότι μπροστά στην κερδοφορία της επιχείρησης όλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αποτελούν κόστος, είναι εμπόδιο στην ένταση της εκμετάλλευσης».

Το Σωματείο απαιτεί να ανανεωθούν τώρα οι συμβάσεις των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Επίσης, διεκδικεί: Κατάργηση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μετατροπή των συμβάσεων ΔΠΥ σε κανονικές συμβάσεις αορίστου χρόνου. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Αμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας με έλεγχο της εργοδοσίας. Τακτικά τεστ στο προσωπικό με ευθύνη κυβέρνησης - εργοδοτών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων. Αδειες ειδικού σκοπού (σε κρούσματα, γονείς, ευπαθείς ομάδες, κηδεμόνες ΑμεΑ) χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων. Πλήρης εφαρμογή των μέτρων και για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ΔΠΥ. Να μη μονιμοποιηθεί η τηλεργασία και να μην επιβαρύνει τους εργαζόμενους για όσο διαρκεί η πανδημία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ