Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα

Από συγκέντρωση στη Λάρυμνα στο πλαίσιο πρόσφατης απεργίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ
Από συγκέντρωση στη Λάρυμνα στο πλαίσιο πρόσφατης απεργίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ
Με το σύνθημα «Κανείς εργαζόμενος έξω από το εργοστάσιο, τα μεταλλεία και τα γραφεία» να παραμένει κυρίαρχο αίτημα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα τους ενάντια στον αντιλαϊκό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επιχείρηση, προχωρώντας σήμερα Πέμπτη σε 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, στις 8.30 π.μ.

Εκτός από τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας και παραγωγικής διαδικασίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, οι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση έκτακτο επίδομα που θα αναπληρώνει το κομμένο Δώρο Χριστουγέννων και το πετσόκομμα των αποδοχών τους, ώστε να μπορέσουν αυτοί και οι οικογένειές τους να κάνουν γιορτές.

Παράλληλα, απαιτούν να τους ενημερώσει η κυβέρνηση άμεσα τι ακριβώς σχεδιάζει για αυτούς, καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα προβλέπεται η απόλυσή τους χωρίς καν να λάβουν αποζημιώσεις.

Επιπλέον, ήδη οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους προετοιμάζονται για τις επόμενες κινητοποιήσεις που αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση, προσαρμόζοντάς τις στις εξελίξεις που θα προκύψουν. Θυμίζουμε ότι στη συνέλευση πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για μία ακόμη 4ωρη στάση εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν επιπλέον εξουσιοδοτήσει το Σωματείο για την προκήρυξη δύο 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Δικαιώνονται ο αγώνας, οι θέσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων

Οι μέχρι τώρα εξελίξεις δικαιώνουν τον δωδεκάμηνο αγώνα των εργαζομένων, τα αιτήματα και τις θέσεις που εξέφρασαν όλο αυτό το διάστημα. Η ξαφνική αλλαγή της προπαγάνδας της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, με τη ΛΑΡΚΟ από «βαρέλι δίχως πάτο» που «πληρώνει ο λαός χωρίς να του αποδίδει τίποτα» να γίνεται «περιζήτητη νύφη», αναδεικνύει το δίκιο των εργαζομένων. Αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη συνειδητή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ από τις πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, παραδίδοντας σήμερα τα «φιλέτα» της επιχείρησης και του ορυκτού πλούτου της χώρας στους μονοπωλιακούς ομίλους, στα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν να «βάλουν χέρι» στα πλούσια σε κοιτάσματα νικελίου και κοβαλτίου μεταλλεία, τα οποία αποτελούν πολύτιμα ορυκτά για την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και της αποθήκευσης Ενέργειας.

Δείχνει επίσης ξεκάθαρα ότι το μόνο «βαρίδι» στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης ήταν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα δικαιώματά τους, γι' αυτό επιδιώκει να τους πετάξει στο δρόμο. Ο λόγος που δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα είναι ο αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων και η πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράστηκε και συνεχίζει να εκφράζεται από την εργατική τάξη και το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ