Πέμπτη 25 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δύο ναυτικά ατυχήματα σε 24 ώρες

 

Δύο ναυτικά ατυχήματα καταγράφτηκαν μέσα σε 24 ώρες σε δύο πλοία Ελλήνων εφοπλιστών, τα οποία φέρουν σημαίες «ευκαιρίας».

Στο φορτηγό πλοίο «MATTHEOS» με σημαία ...Ονδούρας, χτες τραυματίστηκαν σοβαρά δύο αλλοδαποί ναυτεργάτες, όταν έσπασε ο κάβος της πλώρης, στη διάρκεια χειρισμών που γίνονταν για να πλευρίσει το πλοίο στο λιμάνι της Καλαμάτας. Τα ονόματα των δύο ναυτεργατών είναι Hamad Omar Fadhil και Ahmed Labibi Mohamed Abd El Kader. Αρχικά, οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όμως, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.

Προχτές το απόγευμα παρουσίασε εισροή υδάτων το ελληνόκτητο πλοίο « UNITY 11» με σημαία ...Α γίου Βικεντίου, καθώς έπλεε χωρίς φορτίο ανατολικά της Αταλάντης. Από την εισροή υδάτων, το πλοίο παρουσίασε κλίση περίπου 15 μοιρών. Στο πλοίο έσπευσε ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος. Το «UNITY» ερχόταν από την Ελευσίνα. Το πλήρωμά του αποτελείται από 9 ναυτεργάτες και συγκεκριμένα από έναν Ελληνα και 8 Ουκρανούς. Ο Ελληνας είναι ο Ανδρέας Βαρβατέας γ` μηχανικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ