Πέμπτη 25 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Να μη λείψει κανείς»!

Αγωνιστικές συγκεντρώσεις σήμερα σε όλη τη χώρα.  Στην Αθήνα, συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Εργατικό Κέντρο  

Στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν σήμερα οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, αποφασισμένοι να προασπίσουν τα κοινωνικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, ενάντια στην πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης και στη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.

Πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί παμμακεδονική συγκέντρωση, στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο και στο Λασίθι θα γίνει παγκρήτια συγκέντρωση, στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Επίσης στη Χαλκίδα, τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ διοργανώνουν συγκέντρωση, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Οι συνταξιούχοι της Ανατ. Μακεδονίας και της Θράκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Καβάλα, ενώ στην Πάτρα θα γίνει παμπελοποννησιακή συγκέντρωση και στο Βόλο θα συγκεντρωθούν συνταξιούχοι από όλη τη Θεσσαλία, καθώς και στα Γιάννενα από όλη την Ηπειρο.

Οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - Δημοσίου, με κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν « να μη λείψει κανείς», από τη συγκέντρωση, ενώ, παράλληλα, δηλώνουν ότι αγωνίζονται ενάντια και στην απαράδεκτη συμπεριφορά του υπουργού Γ. Παπαντωνίου, στην προηγούμενη κινητοποίηση στις 4 Νοέμβρη.

Οι συνταξιούχοι, με τη σημερινή τους κινητοποίηση, διεκδικούν και απαιτούν, εκτός από τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, τη μη μεταφορά της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων στους ιδιώτες και στον τζόγο του Χρηματιστηρίου, καθώς και τη μη μείωση της εργοδοτικής συμμετοχής στην κοινωνική ασφάλιση.

«Διεκδικούμε και απαιτούμε κρατική συμμετοχή στα έσοδα της κοινωνικής ασφάλισης και εγγύηση του κράτους για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεών μας, να εκπληρώσει η κυβέρνηση τις οικονομικές της υποχρεώσεις στο Ταμείο των αυτοαπασχολούμενων ΟΑΕΕ. Επίσης να καταβάλλει το χρέος που οφείλει, 81 δισ. και την αύξηση της χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ, στη βάση της διμερούς συμμετοχής. Οχι στην εμπορευματοποίηση της υγείας του λαού μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των Ομοσπονδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ