Πέμπτη 25 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
Καταγγέλλει την «εργολαβοποίηση»

Αναφορά στη Βουλή για την επιχείρηση «εργολαβοποίησης» των εργαζομένων από την «ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων»

Αναφορά του Εργατικού Κέντρου Ν. Φωκίδας για το ζήτημα της εργολαβικής ανάθεσης, από την «ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων Βαρυτίνης», παραγωγικών εργασιών, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, κατέθεσαν στο προεδρείο της Βουλής, για τον υπουργό Εργασίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος και Νίκος Γκατζής.

Στην αναφορά επισημαίνεται, ότι το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας έχει καταγγείλει με επιστολή του προς όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, τον υπουργό Εργασίας, τις κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων, βουλευτές και άλλους, την ασυδοσία των εργολάβων. Ειδικότερα, έχει καταγγείλει ότι η επιχείρηση αναθέτει εργολαβικά και εν λευκώ τις παραγωγικές της δραστηριότητες, πιέζοντας και η ίδια τους εργαζόμενους - όσοι παραμένουν ακόμα - να γίνουν εργολάβοι, με την απειλή της απόλυσης!

«Επειδή ο Ν. 2639/98, που ρύθμισε σε νέα βάση τις εργασιακές σχέσεις και τις νέες μορφές απασχόλησης, - τονίζεται στην επιστολή - εφαρμόζεται σαν πογκρόμ εναντίον των εργαζομένων που παραμένουν ακόμα στον τόπο τους και 66 χρόνια τώρα κατέστησαν με το μόχθο τους την παραπάνω εταιρία πρώτη στον ευρωπαϊκό χώρο. Επειδή η καταστρατήγηση των κανόνων απασχόλησης είναι καθεστώς από εταιρία και εργολάβους και επειδή το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) δεν έχει ακόμα συσταθεί, σας κάνουμε κοινωνούς της αγωνίας μας, σας τονίζουμε ότι η ανεργία στη Φωκίδα είναι αυξημένη και οι δυνατότητες απασχόλησης μηδενικές, και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας».

Στην επιστολή υπογραμμίζεται, επίσης, ότι είναι ανάγκη να γίνουν άμεσα επιτόπιοι έλεγχοι όλων των εργασιών που γίνονται εργολαβικά, όσον αφορά την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και να χαρακτηριστούν εκείνες οι εργασίες που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και ανατίθενται αποκλειστικά και μόνο σε έμπειρους εργαζόμενους και πάντως όχι με εργολαβία, για να σταματήσει η εργολαβική ανάθεση παραγωγικών εργασιών, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, όπως η υπόγεια εκμετάλλευση βωξίτη και άλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ