Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες

Νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας σήμερα σε γραφεία της ΔΕΗ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Απέναντι στο μπαράζ απειλών και διακοπών ηλεκτροδότησης που με ευθύνη της κυβέρνησης και των παρόχων βρίσκεται σε εξέλιξη απέναντι σε χρεωμένα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα Τετάρτη οργανώνονται παραστάσεις διαμαρτυρίας σε γραφεία της ΔΕΗ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Το μπαράζ διακοπών δεν σταμάτησε ούτε την παραμονή Χριστουγέννων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την ανάλγητη πρακτική της ΔΕΗ ΑΕ, που παραμονή Χριστουγέννων έκοψε το ρεύμα σε σπίτι εργατικής οικογένειας με μικρά παιδιά, και καλεί σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ. σε διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμαριά (Πόντου 115).

Οπως αναφέρει, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε σπίτι εργαζόμενης στους παιδικούς σταθμούς, με μικρά παιδιά και τον σύζυγό της να βρίσκεται σε αναστολή σύμβασης λόγω του lockdown.

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, με τις πλάτες της κυβέρνησης, κόβουν το ρεύμα σε ανθρώπους που ζουν στα όρια της φτώχειας, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών».

Και υπογραμμίζει: «Η αλληλεγγύη που εκφράζεται μέσα από τα σωματεία δείχνει τη σημασία που έχει η οργάνωση όλων μας. Μόνο ο ένας στο πλευρό του άλλου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, να παλέψουμε για να καλυτερέψουν οι ζωές μας, να ζήσουμε όπως μας αξίζει».

Διακοπές, απειλές και διακανονισμοί με δυσβάσταχτους όρους

Αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη, στις 12 μ., αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, ενάντια στις απειλές και διακοπές ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζουν χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ενώ η ανεργία όλο και εκτινάσσεται, το εισόδημα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών όλο και συρρικνώνεται λόγω της συνεχιζόμενης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η ΔΕΗ, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας, προχωράει με αμείωτη ένταση σε διακοπές συνδέσεων φτωχών και ανέργων λαϊκών νοικοκυριών».

«Συγχρόνως», προσθέτει, «οι εισπρακτικές εταιρείες στις οποίες έχουν ανατεθεί η "ειδοποίηση", ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία, στην ουσία, των οφειλετών, με αμείωτο ζήλο έχουν φτάσει στο σημείο να προειδοποιούν ότι θα κοπεί παροχή επειδή συναδέλφισσα καθαρίστρια χρωστάει στη ΔΕΗ το υπέρογκο ποσό των 97 ευρώ! Οι διακανονισμοί που προτείνονται, είτε από τη ΔΕΗ ΑΕ είτε από τους υπόλοιπες εταιρείες παρόχους ρεύματος, έχουν τέτοιους όρους που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν άνθρωποι που δεν έχουν εισόδημα εδώ και πολλούς μήνες ή έχουν πολύ μικρό εισόδημα όσοι είναι ενταγμένοι στα μέτρα στήριξης».

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα!

Σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις τους απαιτούν:

  • Να απαγορευτεί κάθε διακοπή παροχής ρεύματος σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν, για το διάστημα των εορτών και για όσο διαρκεί η κρίση.
  • Να προχωρήσει η επανασύνδεση των παροχών ρεύματος σε όλους όσοι πραγματικά αδυνατούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους.
  • Να γίνει ουσιαστικό «κούρεμα» του χρέους στη ΔΕΗ και σε κάθε άλλο πάροχο Ενέργειας σε ό,τι αφορά ανέργους, όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης και άλλους χαμηλόμισθους ή φτωχούς επαγγελματίες. Στη βάση αυτή, να διαμορφωθούν ρυθμίσεις που να αντιστοιχούν στις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των φτωχών εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ