Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγωνιστική Πρωτοχρονιά για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Συνεχίζουν τον αγώνα με νέα στάση εργασίας αύριο Πέμπτη

Πρωτοχρονιά με κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι αύριο Πέμπτη προχωρούν σε νέα 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

«Να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ και να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις των εργαζομένων», καλεί την κυβέρνηση με ανοιχτή επιστολή του το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Συνεχίζοντας τον αγώνα που δίνουν εδώ και ένα χρόνο ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μαζί με την αυριανή κινητοποίηση προετοιμάζονται παράλληλα για κλιμάκωση με 24ωρη απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στη Λαμία μέσα στο Γενάρη.

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μετά από 56 χρόνια λειτουργίας δεν πήραμε Δώρο Χριστουγέννων. Είμαστε αντιμέτωποι με την οικογενειακή οικονομική χρεοκοπία. Δεν γνωρίζουμε για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, της εργασίας μας, των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Ζούμε στην ανασφάλεια», τονίζει στην επιστολή του το επιχειρησιακό Σωματείο της Λάρυμνας, καλώντας την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα το αίτημα για καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Αναφορικά με την εξέλιξη των αντιλαϊκών σχεδιασμών της κυβέρνησης για την επιχείρηση, σημειώνει: «Οι εγκληματικοί διαγωνισμοί εκποίησης της ΛΑΡΚΟ "περπατούν". Οι "μνηστήρες" που καλέσατε τσακώνονται για το ποιος θα πάρει σειρά. Ζητούν παράταση στο "νυφοπάζαρο". "Τσακώνονται" για το ποιος θα γίνει κάτοχος σε ένα "βαρέλι δίχως πάτο", σε μια "προβληματική επιχείρηση", όπως αποκαλούσατε τη ΛΑΡΚΟ. Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι "ακονίζουν τις μασέλες τους" για την αρπαγή του ορυκτού πλούτου της χώρας μας. Η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ πραγματικά παίζεται στα ζάρια και εσείς, παρά το γεγονός ότι έχετε δεσμευτεί δημόσια, δεν κοινοποιείτε τι έχετε σχεδιάσει για τις ζωές μας».

Προσθέτει μάλιστα ότι σε μια περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι στα 18.000 δολάρια ο τόνος και η ΛΑΡΚΟ μπορεί να προσφέρει 35 εκατομμύρια το μήνα στην ελληνική οικονομία, οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά την «εγκληματική, συνειδητή, απαξιωτική πολιτική σας, που έχει συρρικνώσει την παραγωγή της ΛΑΡΚΟ στο 15% των δυνατοτήτων της και παράλληλα έχει μετατρέψει τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, σε άκρως επικίνδυνες».

Στο πλαίσιο αυτό, το επιχειρησιακό Σωματείο σημειώνει στην επιστολή του ότι αν δεν δοθεί έκτακτη ενίσχυση μέχρι σήμερα 30 Δεκέμβρη και δεν υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το μέλλον της εταιρείας και των θέσεων εργασίας, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε 4ωρη στάση εργασίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, να πάρει πίσω το νόμο εκποίησης και να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις των εργαζομένων, διασφαλίζοντας τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Μήνυμα αλληλεγγύης από τους μεταλλεργάτες της Πάτρας

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Μετάλλου Πάτρας «Η Ενωση», δίνοντας συνέχεια στην πλατιά εργατική - λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

«Συνάδελφοι αδέρφια μας - εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Οι μεταλλεργάτες της Πάτρας στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον περήφανο και δίκαιο αγώνα που δίνετε: Για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, μιας μονάδας ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας και το λαό μας, με τις τεράστιες παραγωγικές της δυνατότητες. Για μόνιμη και ασφαλή δουλειά με μισθούς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες αλλά και στη σκληρή δουλειά, πληρωμένη ακόμη και με το αίμα των εκατοντάδων νεκρών εργατών στη ΛΑΡΚΟ».

«Η δύναμη του τίμιου αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ εμπνέει και ατσαλώνει στον ανυποχώρητο αγώνα κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις του και στους μηχανισμούς του. Καλή δύναμη και καλή χρονιά!», καταλήγει το Σωματείο Μετάλλου Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ