Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Εξοντωτικά - άδικα πρόστιμα η συνταγή της κυβέρνησης για την πανδημία

«Ασυλία» στη μεγαλοεργοδοσία που έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες, άδικα πρόστιμα και καταστολή σε εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες. Σε αυτή τη λογική συνεχίζει να κινείται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική, με τις καταγγελίες να συνεχίζονται από εργαζόμενους και κατοίκους.

Μετά το περιστατικό της άδικης επιβολής προστίμου σε εργαζόμενους μεγάλης αποθήκης στη Μάνδρα, την ώρα της αλλαγής της βάρδιας επιβλήθηκε χτες ακόμα ένα άδικο πρόστιμο, ύψους 5.000 ευρώ. Αυτή τη φορά, μικρέμπορος της Ελευσίνας καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη επειδή άλλαξε σε πελάτη προϊόν που είχε αγοραστεί μέσω διαδικτύου. Ηταν τόσο ακραία η συμπεριφορά της αστυνομίας που προκάλεσε την οργή περαστικών και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα απέναντι στους αστυνομικούς, εκφράζοντας και την αγανάκτησή τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία του για το θέμα, ο υπό σύσταση Σύλλογος ΕΒΕ Ελευσίνας - Μάνδρας απαιτεί «οι κρατικοί μηχανισμοί, αντί να εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους μικρούς επαγγελματίες της πόλης μας, που βρίσκονται ένα click πριν από το κλείσιμο, να προχωρήσουν σε ελέγχους εκεί που είναι το πρόβλημα, στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στους ομίλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Επίσης, καλό θα είναι η κυβέρνηση να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας και να πυκνώσει τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Απαιτεί να παραγραφεί τώρα το πρόστιμο και καλεί όλους τους επαγγελματίες της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα «για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην συνάδελφο με όλους τους τρόπους. Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, οι μικροί επαγγελματίες της περιοχής θα κάνουμε πράξη το "ένας για όλους και όλοι για έναν"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ