Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Ομολογία παταγώδους αποτυχίας για τη «σύνταξη μιας μέρας»

Η επαναφορά συνταξιούχων υπαλλήλων αλλά και η υποχρεωτική μεταφορά υπαλλήλων στον e-ΕΦΚΑ αποτελούν ομολογία παταγώδους αποτυχίας της «σύνταξης μιας μέρας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Θυμίζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης πως με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού ΕΦΚΑ, τον Ιούνη του 2020, οι συντάξεις θα έβγαιναν σε μια μέρα με το πάτημα ενός κουμπιού, ο Σύλλογος επισημαίνει με τη μορφή ερωτημάτων την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον ΕΦΚΑ λόγω της «τρομακτικής υποστελέχωσης των ασφαλιστικών ταμείων και της δραματικής μείωσης του προσωπικού τους», της «άθλιας έως ανύπαρκτης υλικοτεχνικής υποδομής του», του ότι χιλιάδες εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ «δεν έχουν πρόσβαση στο internet, δεν έχουν υπηρεσιακά mail», ενώ 3 - 4 εργαζόμενοι «μοιράζονται έναν παμπάλαιο υπολογιστή», της μη ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού βίου.

Ακόμα επισημαίνει μια σειρά από άλλα οξυμένα προβλήματα και σημειώνει πως παρότι η κυβέρνηση τα γνώριζε, τώρα με νόμο επαναφέρει παλιούς συνταξιούχους (!) και παρατείνει την παραμονή υψηλόβαθμων στελεχών και μετά το 67ο έτος. «Φέρνουν με το "έτσι θέλω" από διάφορα υπουργεία υποχρεωτικά υπαλλήλους για λίγο διάστημα και σε ένα αντικείμενο που χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις, που μέχρι να το μάθουν θα φύγουν και θα απασχολούν τους υπάρχοντες να τους εκπαιδεύσουν! Αυτά όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το επιτείνουν», σημειώνεται.

Ο Σύλλογος αναδεικνύει την ανάγκη να γίνουν μαζικές προσλήψεις νέων μόνιμων υπαλλήλων, να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός και να αναπτυχθούν απλά και εύχρηστα για κάθε συνταξιούχο διαδικτυακά προγράμματα.

Τέλος, ο Σύλλογος δηλώνει ότι επικροτεί την «ψήφιση διάταξης όπου μπορεί να παραιτηθεί ο e-ΕΦΚΑ από ένδικα μέσα κατά υπαλλήλων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα πολλά χρόνια», αλλά τονίζει ότι αυτό «δεν λύνει το πρόβλημα σε εκατοντάδες άλλους υπαλλήλους που επίσης συνεχίζουν εργαζόμενοι πάρα πολλά χρόνια με διάφορες δικαστικές διαδικασίες και άλλοι που απολύθηκαν πρόσφατα και ορισμένοι μετά από 17 χρόνια επειδή ο ΕΦΚΑ δεν παραιτήθηκε, όπως γίνεται τώρα με αυτήν τη διάταξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ