Τετάρτη 6 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Συνέχεια στον εκφυλισμό από την πλειοψηφία της διορισμένης διοίκησης

Ακόμα μία παράταση στη θητεία της διορισμένης προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας αποφάσισε η πλειοψηφία της με πρόσχημα την πανδημία, αγνοώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων, που από τις 25 Οκτώβρη απαίτησε άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών για εκλογή νέας διοίκησης.

Το γεγονός καταγγέλλουν σε κοινή επιστολή τους 4 μέλη της προσωρινής διοίκησης, αρνούμενοι να ακολουθήσουν τον εκφυλισμό του εργατοπατερισμού.

Οπως επισημαίνουν, η απόφαση της διορισμένης πλειοψηφίας λήφθηκε στις 29/12 σε διά περιφοράς συνεδρίαση, η οποία μάλιστα αποφάσισε και την αλλαγή του προέδρου με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος, κατά παράβαση του συνδικαλιστικού νόμου και των εκλογικών διαδικασιών όπως προβλέπονται στο καταστατικό του Εργατικού Κέντρου. Επισημαίνεται ακόμα ότι ο διορισμένος συνδικαλιστής που εκτελεί χρέη ταμία «έχει εκπέσει αυτοδίκαια από την 1η Μαΐου 2018, που συνταξιοδοτήθηκε» και «οι αποφάσεις που λαμβάνονται με τη συμμετοχή του συγκεκριμένου εκπτώτου μέλους είναι άκυρες».

Υπενθυμίζεται ότι από τον Γενάρη του 2019 με πραξικοπηματικό τρόπο οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης αρνούνται με διάφορες προφάσεις την πραγματοποίηση εκλογών. Αρχικά επιχείρησαν να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς με νομιμοποίηση νόθων αντιπροσώπων, 19 από τους οποίους ακυρώθηκαν μετά από δικαστική προσφυγή των ταξικών σωματείων. Στη συνέχεια μεθόδευσαν τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, η οποία από τον Μάρτη του 2020 μέχρι και σήμερα εμποδίζει την πραγματοποίηση συνεδρίου, επικαλούμενη καταχρηστικά τις παρατάσεις που δίνονται στη θητεία εκλεγμένων διοικήσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων λόγω πανδημίας, ενώ από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησαν ικανά διαστήματα στα οποία θα μπορούσαν να γίνουν οι αρχαιρεσίες, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της υγείας.

Η επιστολή αναφέρει ότι όλο αυτό το διάστημα, απέναντι σε αυτήν την τακτική, η πραγματική λειτουργία του Εργατικού Κέντρου στηρίχτηκε στη δράση των σωματείων του, των διοικήσεων, των εκλεγμένων αντιπροσώπων και των απλών μελών τους, με την οργάνωση μιας πλούσιας και πολύμορφης αγωνιστικής δράσης που κινητοποίησε χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ