Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραγωδία στον Ψηλορείτη

Σε τραγωδία κατέληξε η ορειβασία δύο νεαρών, 21 και 20 χρόνων, στον Ψηλορείτη ανήμερα των Θεοφανίων, καθώς ο ένας εντοπίστηκε νεκρός, ενώ ο άλλος διαγνώστηκε ως πολυτραυματίας από τις ομάδες διάσωσης και έγινε κινητοποίηση των αρχών για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής με τη συμμετοχή 12 πυροσβεστών με 4 οχήματα, πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ και του ΤΑΕ Μυλοποτάμου ήταν σε εξέλιξη από προχτές το απόγευμα, οπότε ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 από τον τραυματισμένο ορειβάτη που ζήτησε βοήθεια. Η επιχείρηση διεξήχθη σε υψόμετρο 2.000 μέτρων στην τοποθεσία Λάκκος Μυγερού και κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της νύχτας, του δύσβατου εδάφους αλλά και της χαμηλής θερμοκρασίας εξαιτίας του παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι οι διασώστες της ΕΜΑΚ, αφού πρώτα εντόπισαν και πλησίασαν τον πρώτο ορειβάτη, ο οποίος ήταν τραυματισμένος και σε σοκ λόγω του κρύου, έπειτα από δύο ώρες εντόπισαν και τον δεύτερο ορειβάτη, ο οποίος όμως είχε χάσει τη ζωή του από πτώση, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ