Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιάννη Καρκατζούνη

Κηδεύτηκε την Τρίτη 5 Γενάρη, στον τόπο που γεννήθηκε, στην Αγγίστα Σερρών, ο σύντροφος Γιάννης Καρκατζούνης, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 70 χρόνων, μετά από πολύμηνη άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αποχαιρετά τον σ. Γιάννη και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην συντρόφισσα Βούλα και στα παιδιά του, Φάνη και Λεμονιά.

Με ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο σ. Γιάννης, παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας, τελείωσε το Δημοτικό σχολείο και βγήκε από μικρός στη βιοπάλη. Εργάστηκε ως ελαιοχρωματιστής, αγρότης στην Αγγίστα ως τα '44, και στη συνέχεια μετακόμισε με την οικογένειά του ως εργάτης σε εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1983 και συνέβαλε σημαντικά στην οικοδόμηση του Κόμματος στην περιοχή του Παγγαίου και ευρύτερα στο νομό Σερρών. Διατέλεσε μέλος του Αχτιδικού Γραφείου Παγγαίου και της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΚΚΕ. Την περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος, συγκρούστηκε με τον οπορτουνισμό και συνέβαλε στην ανασύνταξη των Οργανώσεων του ΚΚΕ στο Παγγαίο. Στη συνέχεια διετέλεσε μέλος του Γραφείου και Γραμματέας της ΚΟΒ Ωραιοκάστρου.

Ιδιαίτερη συμβολή είχε και στην ανάπτυξη των αγροτικών αγώνων στην περιοχή του Παγγαίου, στα μπλόκα, στις διαδηλώσεις.

Ανθρωπος της προσφοράς και του αγώνα σε όλη του τη ζωή, έδωσε και την τελευταία μάχη με δύναμη και χαμόγελο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ