Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις των απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου

Από προηγούμενες αντίστοιχες κινητοποιήσεις
Από προηγούμενες αντίστοιχες κινητοποιήσεις
Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις προγραμματίζει σήμερα Παρασκευή η Επιτροπή Αγώνα Απορριφθέντων Εκπαιδευτικών λόγω Παραβόλου, συνεχίζοντας τον αγώνα με αίτημα να ενταχθούν στους πίνακες, να μπορούν να προσληφθούν από φέτος και να μπουν στους πίνακες διορισμών από του χρόνου.

Στην Αθήνα το αγωνιστικό τους ραντεβού είναι στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, ενώ στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο ΥΜΑΘ. Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται ενόψει του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ, που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα προχωρούν σε συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο, στη σελίδα secure.avaaz.org/community_petitions/en/epitropi_agona_aporrifthenton_ekpaideytikon_logo_p_na_dothei_amesa_lysi_stoys_hiliades_ekpaideytikoys_aporrifthentes_logo_paravoloy/?tRKearb

Οπως καταγγέλλουν, παρά τις δράσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν όλο τον προηγούμενο καιρό, το υπουργείο Παιδείας αρνείται να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος τους, ενώ και τροπολογίες που κατατέθηκαν μέχρι τώρα στη Βουλή, οι οποίες τους αποκαθιστούσαν, δεν έφτασαν ποτέ στην Ολομέλεια.

«Οι κυβερνώντες επιμένουν να μην επιλύουν με μια τροπολογία ή με μια νομοθετική ρύθμιση την αδικία αυτή εις βάρος μας, την ώρα που ετοιμάζονται να αλλάξουν όλη τη λειτουργία του ΑΣΕΠ», αναφέρουν.

Απαιτούν:

  • Αμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου στους αξιολογικούς πίνακες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως αναπληρωτές τη φετινή χρονιά.
  • Να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς του ΑΣΕΠ.
  • Αμεση ψήφιση τροπολογίας για την ένταξη όλων των απορριφθέντων των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019, 2ΓΕ/2019, 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019, 3ΕΑ/2019 και 1ΓΤ/2020, λόγω παραβόλου, στους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ