Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Ανοίγουν τη Δευτέρα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Να ανοίξουν τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλη την Ελλάδα, και στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, τη Δευτέρα 11 Γενάρη, εισηγήθηκαν χτες οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδρίασαν εκτάκτως.

Η Επιτροπή κλήθηκε να συνεδριάσει άμεσα, μετά τις κυβερνητικές παλινωδίες που σημειώθηκαν από χτες το πρωί, όταν από τη μία η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφεραν πως οι ημερομηνίες ήταν «ανοιχτές» και από την άλλη το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του οριστικοποίησε το άνοιγμα στις 11 Γενάρη! Ακόμα, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα την πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών, για να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ για κορονοϊό, στη διεύθυνση edu.testing.gov.gr.

Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνουν για τρίτη φορά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς εδώ και 10 μήνες να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους. Για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα που από την πρώτη στιγμή τα σωματεία, τα μαθητικά συμβούλια και οι φορείς των γονιών διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά, μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναπαράγουν ΜΜΕ, η απόφαση της Επιτροπής δεν ήταν ομόφωνη.

Εξάλλου, στους υπολογιστές και τις άλλες συσκευές της τηλεκπαίδευσης επιστρέφουν από σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ