Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αποφάσισαν συλλαλητήρια

Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου κόντρα στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης και για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποφάσισε χτες για την Τετάρτη 30 Γενάρη η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στην εισήγηση που έκανε στη συνεδρίαση της διοίκησης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τ. Τσιόγκας, επισήμανε ότι η γενικευμένη επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και για την κατάργηση θεμελιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και επιβάλλεται η οργάνωση και η ανάπτυξη αγώνων για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Κατήγγειλε επίσης τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που δίνουν απλόχερα τη βοήθειά τους στην κυβέρνηση για να περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της.

Οσον αφορά τον κεντρικό άξονα του διεκδικητικού πλαισίου που θέτει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, είναι δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και μια σειρά άλλα αιτήματα για τη διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αποφάσισε τις επόμενες μέρες να γίνουν εξορμήσεις ενημέρωσης σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλιάς, συνεδριάσεις ΔΣ και γενικές συνελεύσεις εργατικών σωματείων, συσκέψεις εργαζομένων και εκπροσώπων μαζικών φορέων και άλλες δραστηριότητες.

  • Συλλαλητήριο διοργανώνει την Πέμπτη, 31 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Μαγνησίας. Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου, την Παρασκευή, στις 5.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη συνδικαλιστών και εργαζομένων στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Το πρόγραμμα δράσης κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης θ' αποφασίσουν αύριο και οι εργαζόμενοι των Τρικάλων σε σύσκεψη που συγκαλεί, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον» η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Τρικάλων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ