Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Από σήμερα στους δρόμους

«Συναγερμό» σήμαναν χτες Συνδικάτα, σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της Αθήνας που ξεκινάνε από σήμερα τον αγώνα της καλύτερης οργάνωσης του παναθηναϊκού συλλαλητηρίου που αποφάσισε το ΠΑΜΕ για τις 31 Γενάρη, για την αύξηση των εισοδημάτων, την κοινωνική ασφάλιση, αλλά και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Η απόφαση πάρθηκε χτες στη σύσκεψη που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων - Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας στην οποία αποφασίστηκε σαν πρώτο βήμα να γίνει σήμερα στις 8 το πρωί μαζική εξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία την πλατεία Κάνιγγος. Ακόμα περιοδείες θα γίνουν στον ΟΑΕΔ στο Νέο Ηράκλειο, στη ΣΕΞ ΦΟΡΜ και στα παπουτσάδικα ΛΕΜΟΝΗΣ και ΕΛΙΤ, ενώ στις 10.30 το πρωί θα γίνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον «Ευαγγελισμό» για τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία.

Κοινό σημείο όλων των ομιλητών στη σύσκεψη ήταν ότι το συλλαλητήριο στις 31 Γενάρη είναι συνέχεια των αγώνων που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου και εφαλτήριο και για άλλους, καθώς όπως σημειώθηκε η επίθεση στην εργατική τάξη θα συνεχιστεί.

Στα πλαίσια αυτά θα εντείνουν τις προσπάθειες οργάνωσης της δουλιάς με περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλιάς, συνεδριάσεις σωματείων, γενικών συνελεύσεων, επιτροπών, μοίρασμα ανακοινώσεων, αφίσες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλιάς και γειτονιές.

Στην εισήγησή του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Συντονιστικής, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Πρέπει να βοηθήσουμε την εργατική τάξη να απαντήσει μαζικά και ταξικά στις επιλογές κυβέρνησης - κεφαλαίου, αλλά και να αντιπαρατεθεί στη γραμμή υποταγής της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ