Πέμπτη 21 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Δύο νέα εργατικά «ατυχήματα» με θύματα διανομείς

Δύο νέα εργατικά «ατυχήματα» σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής 15 Γενάρη, διανομέας σε επιχείρηση καφεστίασης τραυματίστηκε σοβαρά μετά από τροχαίο, κατά το οποίο υπέστη κατάγματα και στα δύο πόδια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Επίσης, το πρωί της Τρίτης 19 Γενάρη, ακόμα ένας διανομέας σε μεταφορική επιχείρηση υπέστη ελαφρύ τραυματισμό μετά από πτώση λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των καιρικών συνθηκών.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) σημειώνει πως τα περιστατικά φέρνουν στην επιφάνεια τις ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι διανομείς, καθώς πολλές φορές υποχρεώνονται να εργαστούν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με κακοσυντηρημένα μηχανάκια.

«Στην πλειοψηφία τους οι επιχειρήσεις δεν παρέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (κράνος, στολές, γάντια, διακριτικά γιλέκα) με αποτέλεσμα να βάζουμε συνεχώς το χέρι στην τσέπη και ταυτόχρονα να αυξάνεται η επικινδυνότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΝΙΔΥΚ προσθέτοντας πως «η εντατικοποίηση σπάει κόκαλα, αφού πολλές φορές δουλεύουμε εξαντλητικά 10ωρα και 12ωρα» και πως «η πλειοψηφία των συναδέλφων δουλεύουν χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, και σε περίπτωση ατυχήματος πληρώνουν τα σπασμένα».

Επίσης, τονίζει πως η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε την περίοδο της πανδημίας, καθώς τα μέσα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο, αφήνοντας τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο καθημερινά εκτεθειμένους και αναγκασμένους να βάζουν και γι' αυτά το χέρι στη τσέπη.

Η ΕΝΙΔΥΚ αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που μεταξύ άλλων «συνεχίζουν την αντεργατική πολιτική, βάζοντας τις ζωές και το εισόδημα όλων των εργαζομένων σε χαμηλότερη μοίρα από τα κέρδη των εργοδοτών, συνεχίζουν να χτυπάνε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αφήνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστελεχωμένους και την ίδια ώρα δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ