Πέμπτη 21 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Να πληρωθούν τώρα οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του δήμου!

«Οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές αλλάζουν, αλλά ο εργασιακός μεσαίωνας παραμένει και η εκμετάλλευση μεγαλώνει», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης, με αφορμή το γεγονός ότι πάνω από 100 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δήμο περιμένουν ακόμα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, πέρα από τις προφάσεις και τις δικαιολογίες που ακούν για την καθυστέρηση των πληρωμών, ενημερώθηκαν πως υπάρχει η προοπτική η καθυστέρηση αυτή να κρατήσει μέχρι και τον Απρίλη!

«Επειδή οι συμβασιούχοι - κατά προσέγγιση ξεπερνούν τους 350 - αποτελούν ίσως πια και την πλειοψηφία του συνόλου των εργαζομένων του δήμου, γίνεται αντιληπτό ότι χωρίς αυτούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει: «Αυτοί λοιπόν οι εργαζόμενοι είναι απαράδεκτο να μένουν απλήρωτοι μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, πανδημίας και οξυμένων κοινωνικών αναγκών. Το ότι αυτό συνέβαινε και με την προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία, αντίθετα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα εδώ και τώρα. Η δημοτική αρχή να λάβει όλα τα μέτρα ώστε να πληρωθούν αμέσως οι εργαζόμενοι».

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους συμβασιούχους να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια και να αναθέσουν τα προβλήματά τους σε «σωτήρες», αλλά να οργανωθούν και να διεκδικήσουν μαζί με τα ταξικά σωματεία όλα όσα τους ανήκουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ