Παρασκευή 22 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, την Παρασκευή 29/1, στις 11 π.μ., καλεί τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του κλάδου το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

«Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο με την ανέχεια και την εξαθλίωση. Να διασφαλιστεί τώρα το εισόδημά μας, η δουλειά μας, η υγεία μας», τονίζει στο κάλεσμά του. Για την οργάνωση της κινητοποίησης σήμερα το απόγευμα οργανώνει διαδικτυακή σύσκεψη με σωματεία του κλάδου στην Αττική.

«Ολοι και όλες αντιμετωπίζουμε τα αδιέξοδα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης που δίνει τα πάντα για τη μεγαλοεργοδοσία, που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στους χώρους δουλειάς», σημειώνει στην ανακοίνωσή του. «Κάθε ένας από μας που παίρνει απόφαση να συμβάλει, να γραφτεί στο συνδικάτο, στο σωματείο του, κάθε μαζική κινητοποίηση, αποτελεί στοιχείο ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους μας», τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη «στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες μέσα στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες του κλάδου», στους εργοδοτικούς - κυβερνητικούς συνδικαλιστές, που από κοινού με τους εργοδότες και την κυβέρνηση «επιδιώκουν να επικρατήσει η λογική του συμβιβασμού με τη φτώχεια και την ανέχεια ως η μόνη "ρεαλιστική", "υπεύθυνη" επιλογή».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, αυτά που έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια οι εργοδότες και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους», καταλήγει.

Στο στόχαστρο των εργοδοτών οι θέσεις εργασίας

Την εργοδοτική αυθαιρεσία που εκδηλώθηκε τις προηγούμενες μέρες σε δύο περιπτώσεις, θέτοντας στο στόχαστρο τις θέσεις εργασίας και το δικαίωμα στην επαναπρόσληψη, πριν ακόμα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, καταγγέλλει η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο Κρήτης. Το πρώτο περιστατικό αφορά ξενοδοχείο της περιοχής, ο νέος ιδιοκτήτης του οποίου «προχώρησε σε απολύσεις δεκάδων συναδέλφων, λέγοντας μάλιστα ότι γίνονται για να "εκσυγχρονιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες"!». Στη δεύτερη περίπτωση, «εργοδότης γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας ανακοίνωσε ότι δεν θα προσλάβει προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί!».

«Τα δύο περιστατικά αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου της επίθεσης που δεχόμαστε», τονίζει η ΔΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ