Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
Ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη πραγματικής θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας

Συνέχεια στον αγώνα για προστασία του λαού και πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, έδωσαν χτες οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία των υγειονομικών, εργατικά συνδικάτα και μαζικοί φορείς, με τις πολύμορφες πρωτοβουλίες που οργάνωσαν στο πλαίσιο της μέρας δράσης για τη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Απέναντι στην χρόνια αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση, αφήνοντας εκτεθειμένο τον λαό μπροστά και στο τρίτο κύμα της πανδημίας, στο έλεος των τραγικών ελλείψεων του ΕΣΥ σε προσωπικό και εξοπλισμό, απέναντι στην πολιτική που κόβει άλλα 96 εκατ. ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση για την ΠΦΥ εν μέσω πανδημίας και εμβολιασμών, οι υγειονομικοί, τα σωματεία και οι φορείς πρόβαλαν μεταξύ άλλων τα αιτήματα για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους, σε κατάλληλους χώρους. Αμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού και στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων (προσωπικό, εξοπλισμός, γραμματειακή υποστήριξη, χώροι) και της αναγκαίας εκπαίδευσης του προσωπικού για την ασφαλή διενέργεια του εμβολιασμού.

Οι κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί από την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία θα κλιμακωθούν στις 16 Φλεβάρη με 24ωρη πανελλαδική απεργία, συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή στην Αθήνα και αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στις άλλες πόλεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση των υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη (2021-01-15 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (2017-06-09 00:00:00.0)
«Χάσμα» ελλείψεων στην ΠΦΥ (2010-01-26 00:00:00.0)
Χρειάζεται ολοκληρωμένη θωράκιση του λαού (2009-10-24 00:00:00.0)
Ευχολόγια και επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης (2009-08-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ