Παρασκευή 18 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκαλο!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Κάλεσμα σε όλους τους κομμουνιστές, να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων απευθύνει το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος. Στην ανακοίνωση σημειώνει: «Το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκαλο! Ενας ακόμη εργάτης σκοτώθηκε σήμερα (χτες) στη Ζώνη Περάματος! Η εντατικοποίηση στην εργασία και η χρησιμοποίηση μη εκπαιδευμένων εργατών έχουν ως αποτέλεσμα να θυσιάζονται εργάτες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Στις κατασκευές, στα ναυπηγεία, στα καράβια, σε πολλούς χώρους δουλιάς, δολοφονούνται και σακατεύονται εργάτες.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό της. Η πολιτική της είναι άκρως επικίνδυνη. Ευθύνεται για την εντατικοποίηση της δουλιάς και τις θανατηφόρες συνέπειές της. Για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, για την εγκληματική δράση του κεφαλαίου.

Τώρα η εργατική τάξη να δώσει αγωνιστική απάντηση, να υπερασπιστεί τη ζωή της, να επιβάλει με τον αγώνα της, μέτρα προστασίας της ζωής των εργατών. Το ΚΚΕ καλεί τους κομμουνιστές να διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις, να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ