Παρασκευή 18 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΕΣΒΟΥ
Στάση εργασίας σήμερα

Με τρίωρη στάση εργασίας (5μ.μ. - 8μ.μ.) απαντούν σήμερα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του Νομού Λέσβου, στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, εξαιτίας της οποίας πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ασφάλιση, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με μερική απασχόληση και χωρίς δικαιώματα. Το ποτήρι ξεχείλισε, καθώς μια μεγάλη επιχείρηση η «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ» βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης και οι 30 εργαζόμενοι ζουν καθημερινά με το φόβο της ανεργίας.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στις 6 το απόγευμα γενική συνέλευση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου του νομού. Με σχετική ανακοίνωση η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου προειδοποιεί: «Για να μη φτάσουμε όλοι στην κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Προμηθευτικής ΑΕ να κινητοποιηθούμε τώρα πριν είναι αργά γιατί η πολιτική της κυβέρνησης που είναι πολιτική ενίσχυσης των κεφαλαιοκρατών και η οποία αναμασά την καραμέλα του ανταγωνισμού και των ιδιωτικοποιήσεων έφτασε την ανεργία πέρυσι στο 12,5%».

Οι εργαζόμενοι παλεύουν: για αύξηση μισθών και ημερομισθίων, με υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που να υπερκαλύπτει την απώλεια των εισοδημάτων. Πλήρες σταθερό ωράριο 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο, με αύξηση των αποδοχών και των κοινωνικών παροχών. Κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να μην ανατραπεί η Κοινωνική Ασφάλιση. Να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στην Υγεία - Περίθαλψη και τα απογευματινά ιατρεία στα Νοσοκομεία. Για τους εργαζόμενους της Προμηθευτικής ΑΕ να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας. Να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις τους σε περίπτωση απορρόφησης από άλλο όμιλο εταιριών και στην περίπτωση πτώχευσης να δοθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ