Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αξιοποίηση της μαρίνας Αρετσούς σε όφελος του λαού και όχι των «επενδυτών»

Τις πρωτοβουλίες σωματείων και φορέων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αρετσούς αλλά και για την άμεση επαναλειτουργία του πρώην Νοσοκομείου «ΠΑΝΑΓΙΑ» στηρίζει με ανακοίνωσή της η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στην οποία σχολιάζει και τη στάση του δημάρχου Καλαμαριάς, που στέκεται απέναντι στη λαϊκή θέληση.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξή του σε ΜΜΕ, όπου εμφανίζεται υπέρμαχος των σχεδίων ιδιωτικοποίησης της μαρίνας, ακόμη και της μετατροπής του πρώην νοσοκομείου «ΠΑΝΑΓΙΑ», που είχε κλείσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, σε πεντάστερο ξενοδοχείο, η Οργάνωση του Κόμματος σημειώνει πως ο δήμαρχος «απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί βασικό στήριγμα της κυβέρνησης της ΝΔ και ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων, που καμιά σχέση δεν έχουν με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού της Καλαμαριάς», πατώντας και «πάνω στην εγκατάλειψη του παραλιακού μετώπου απ' όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα, τις τεράστιες ευθύνες όλων των διοικήσεων του δήμου και της σημερινής, για να στηρίξει την παραχώρηση του καλύτερου φιλέτου της Καλαμαριάς σε ιδιωτικά συμφέροντα».

«Το δίλημμα δεν είναι αν θα πρέπει να αξιοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο ή να μείνει η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Το πραγματικό δίλημμα είναι σε όφελος τίνος θα γίνει η αξιοποίηση, σε όφελος του λαού της Καλαμαριάς ή των "επενδυτών". Και ο δήμαρχος Καλαμαριάς στέκεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό των επιχειρηματικών συμφερόντων», τονίζει η Κομματική Οργάνωση και σημειώνει πως «οι ελεύθεροι χώροι, οι παραλίες, οι χώροι πρασίνου, τα πρώην στρατόπεδα αποτελούν λαϊκή περιουσία και πρέπει να γίνουν αποκλειστικά περιβαλλοντικοί - οικολογικοί χώροι πρασίνου και αναψυχής, ελεύθεροι για όλο τον λαό, χωρίς καμιά εμπορευματοποίηση των χρήσεών τους, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους».

Με δικό της κείμενο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς θυμίζει μεταξύ άλλων πως εδώ και χρόνια έχει προειδοποιήσει ότι σκόπιμα και μεθοδευμένα προωθείται η παραχώρηση «φιλέτων» του παραλιακού μετώπου σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ότι ο λαός της Καλαμαριάς δεν θα ωφεληθεί σε τίποτα από αυτή την εξέλιξη. Σημειώνει ότι με την ιδιωτικοποίηση θα περιοριστεί και θα εμπορευματοποιηθεί πλήρως ο χώρος της παραλίας καθώς προκρίνεται μέγιστη συνολική εκμετάλλευση 14.900 τ.μ. αλλά και εξασφαλισμένη κερδοφορία για τον υποψήφιο επενδυτή για τα επόμενα 40 χρόνια και σχολιάζοντας τα περί «ανάπτυξης» από την οποία «θα κερδίσουν όλοι» σημειώνει ότι «τα κέρδη δεν πέφτουν από τον ουρανό, αλλά βγαίνουν από τη δουλειά των εργαζομένων που παράγουν όλο αυτόν τον πλούτο» και από την υπονόμευση συνολικά των λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ