Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τη μέρα ίδρυσης της ΕΠΟΝ

Καλλιθέα
Καλλιθέα
Συμβολικές εκδηλώσεις για τη μέρα ίδρυσης της ΕΠΟΝ πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 23 Φλεβάρη στην Καλλιθέα, στο Γαλάτσι και τη Λαμία, από τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα, στην Καλλιθέα η εκδήλωση έγινε στο μνημείο της οδού Μπιζανίου 10, όπου 10 ΕΠΟΝίτες κομμουνιστές, στις 24 Ιούλη 1944, έπεσαν μετά από ηρωική μάχη με τους ναζί κατακτητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη της ΔΕ του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με επικεφαλής την πρόεδρο Αρετή Βακαλοπούλου, που κατέθεσε λουλούδια, ενώ εκ μέρους της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ μίλησε η γραμματέας Τούλα Μητσέα, η οποία αναφέρθηκε στην ηρωική Ιστορία της ΕΠΟΝ και την τεράστια προσφορά της. «Η θρυλική ΕΠΟΝ, ο απαράμιλλου ηρωισμού αγώνας της, ενέπνευσε όλες τις επόμενες γενιές και συνεχίζει να εμπνέει σήμερα τη νεολαία μας, τον λαό μας. Αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικής στάσης, προσφοράς, αυτοθυσίας, αλληλεγγύης. Αποτελεί αποστομωτική απάντηση σ' όσους καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό μπροστά στις δυσκολίες της λαϊκής πάλης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη Λαμία, το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το ΤΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ τίμησαν την επέτειο στην πλατεία Λαού. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λαμίας και ακολούθησαν καταθέσεις λουλουδιών και στεφάνων.

Λαμία
Λαμία
Στεφάνι κατατέθηκε από αντιπροσωπείες του Παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και της ΟΒ Γαλατσίου της ΚΝΕ στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.


Γαλάτσι
Γαλάτσι

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ