Σάββατο 27 Φλεβάρη 2021 - Κυριακή 28 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας

Παράταση του lockdown στην Αττική

Αλλοι 29 θάνατοι και 1.790 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Το σύνολο των θανάτων ανέρχεται σε 6.439 και των κρουσμάτων σε 188.201.

Πάνω από 12.000 είναι τα επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα στη χώρα, ενώ στις 56 από τις 76 Περιφερειακές Ενότητες παρουσιάζεται αυξητική τάση στη διασπορά του ιού.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 371 ασθενείς, ενώ συνολικά στα νοσοκομεία νοσηλεύονται πάνω από 2.500 άνθρωποι, εκ των οποίων 1 στους 3 είναι 45 - 65 χρόνων.

Από τα νέα κρούσματα, τα 790 εντοπίστηκαν στην Αττική (Ανατολική Αττική 93, Βόρειος Τομέας Αθήνας 98, Δυτική Αττική 32, Δυτικός Τομέας Αθήνας 94, Κεντρικός Τομέας 212, Νότιος Τομέας 78, Πειραιάς 167, ΠΕ Νήσων 16), 150 στη Θεσσαλονίκη, 122 στην Αχαΐα.

Στην Αττική, όπου παρουσιάστηκε αύξηση των νέων διαγνώσεων κατά 40%, παρατάθηκε για τουλάχιστον μία βδομάδα το lockdown. Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράστηκε στην επίσημη ενημέρωση για τον Πειραιά και τη Δυτική Αθήνα, ενώ επισημάνθηκε ότι και ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών είναι σημαντικά επιβαρυμένη περιοχή. Η πληρότητα στις ΜΕΘ/ΜΑΦ Covid στο Λεκανοπέδιο είναι στο 88%, παρά τις «μετατροπές» κλινών που προορίζονται για άλλες σοβαρές ασθένειες.

Σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα στην υπόλοιπη χώρα:

-- Στο επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου» («βαθύ κόκκινο») παραμένουν Κάλυμνος, Κορδελιό - Εύοσμος, Εύβοια, Αχαΐα και Αρκαδία, ενώ βγαίνει η Μύκονος.

-- Στο επίπεδο «αυξημένου κινδύνου» («κόκκινο») μπαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας (εκτός δήμου Μεγανησίου), Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Κορινθίας, Σάμου, Σύρου και οι δήμοι Αρτας, Διδυμοτείχου, Λοκρών, Αμφιλοχίας. Βγαίνουν από το «κόκκινο» και μπαίνουν στο «κίτρινο» οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου.

Ιδιαίτερα αυξητική τάση παρουσιάζεται στη διασπορά σε Λάρισα και Βόλο.

Επιπλέον, από 1 Μάρτη στις πύλες εισόδου Κακαβιάς και Ευζώνων θα ισχύει ωράριο εισόδου 7 π.μ. - 7 μ.μ., με όριο 400 άτομα ημερησίως και υποχρεωτικό rapid test, ενώ όλοι οι εισερχόμενοι (πλην οδηγών φορτηγών) θα μένουν σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 μέρες.

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη διαχείριση της πανδημίας: «Εδώ και ένα χρόνο αποδεικνύεται πως η πραγματική και σοβαρή διασπορά γίνεται στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στις ιδιωτικές δομές Υγείας και Πρόνοιας, χώροι οι οποίοι, με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Καμιά παράταση του lockdown από μόνη της δεν μπορεί να "γεννήσει" μέτρα προστασίας, κλίνες, ΜΕΘ, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που μαζί με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας μπορούν να αποτρέψουν την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ