Τρίτη 2 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προς παράταση της σχολικής χρονιάς

Το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Ζ. Μακρή. Μιλώντας στο «Mega», ανέφερε μεταξύ άλλων πως για να παρθεί η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων αναμένεται η σχετική εισήγηση από τους ειδικούς, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο περικοπής των διακοπών του Πάσχα. Επικαλέστηκε μάλιστα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο «κοινωνικούς ψυχολογικούς λόγους», την ώρα που η κυβέρνηση απλά ανοιγοκλείνει τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικά μέτρο, έχει γυρίσει την πλάτη στις τεράστιες μορφωτικές απώλειες των μαθητών και σε μία τόσο δύσκολη σχολική χρονιά, προχωρά στην εφαρμογή της «τράπεζας θεμάτων» και υψώνει νέα εμπόδια στην εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση!

Την Παρασκευή η κυβέρνηση έσπευσε να εξειδικεύσει και τη διάταξη για τη θέσπιση βάσης εισαγωγής, ανακοινώνοντας πως προωθείται η Υπουργική Απόφαση για τον ορισμό ελάχιστης και μέγιστης τιμής του συντελεστή που μαζί με τις επιδόσεις των υποψηφίων θα καθορίζουν την ελάχιστη βάση εισαγωγής για κάθε σχολή ή τμήμα. Η ελάχιστη τιμή του συντελεστή για την εισαγωγή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022 θα είναι 0,80 και η μέγιστη 1,20. Ως συντελεστής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής μπορεί να οριστεί αριθμός με έως δύο δεκαδικά ψηφία, ο οποίος βρίσκεται εντός του ανωτέρω διαστήματος ελάχιστης και μέγιστης τιμής.

Στα ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022 και εφεξής ορίζονται οι τιμές 0,70 και 1,10.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ