Τετάρτη 3 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Περνούν σε αγωνιστική επίθεση και διεκδίκηση
  • Συγκέντρωση αύριο στις 12 μ. στο υπουργείο Πολιτισμού και πορεία στο υπουργείο Εργασίας
  • Διήμερο πανελλαδικής δράσης στις 13 και 14 Μάρτη

Ο ένας χρόνος της πανδημίας που συμπληρώθηκε στη χώρα μας σημαίνει ουσιαστικά και έναν χρόνο με κλειστούς τους χώρους Πολιτισμού, με τους εργαζόμενους στον χώρο να έχουν φτάσει στα όριά τους και το λαό μέσα σε αυτές τις συνθήκες να μην μπορεί να απολαύσει την ευεργετική δύναμη της τέχνης. Οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης, δηλώνουν ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και περνούν σε αγωνιστική επίθεση!

Με πρωτοβουλία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, που στην αιχμή των διεκδικήσεών του βάζει την ανάγκη υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων σε όλους τους χώρους για τη θωράκιση των εργαζομένων, ο πρώτος αγωνιστικός σταθμός είναι αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού, από όπου θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν δεκάδες σωματεία από όλο το φάσμα του Πολιτισμού.

Οι αγωνιστικές δράσεις θα συνεχιστούν πολύμορφα όλο τον μήνα και θα κορυφωθούν στις 13 και 14 Μάρτη με εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, που οργάνωσε δύο μαζικότατες συσκέψεις με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων από όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού κάτω από το σύνθημα «#artattack - Ενα χρόνο μετά... συνεχίζουμε πιο δυνατοί, περνάμε στην επίθεση!» διοργανώνουν διήμερο πανελλαδικής δράσης, προτάσσοντας ένα πλούσιο διεκδικητικό πλαίσιο και αναδεικνύοντας τα προβλήματα του χώρου. Στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε παγκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο το Σάββατο 13 Μάρτη και σε καλλιτεχνικά δρώμενα στο Μοναστηράκι την Κυριακή 14 Μάρτη, ενώ ανάλογες δράσεις θα υπάρξουν σε πολλές ακόμα πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ