Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΓΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Τη Δευτέρα στις 5.30 μ.μ. το αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Με συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ., στα Προπύλαια, η ΟΓΕ, μαζί με δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς ετοιμάζονται να τιμήσουν την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Μια μέρα που πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην ανάπτυξη της εργατικής - λαϊκής πάλης απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας. Τα καλέσματα από σωματεία και άλλους φορείς του κινήματος πολλαπλασιάζονται καθημερινά, ενώ η αγωνιστική αυτή πρωτοβουλία ήδη πλαισιώνεται από μια πολύμορφη δράση, που απλώνεται σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, έχουν αποφασίσει Σύλλογοι και Ομάδες της ΟΓΕ και εργατικά σωματεία.

Εκτός από τις συγκεντρώσεις, συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις αξιοποιούν τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων για στάση εργασίας στις 8 Μάρτη, ώστε να πραγματοποιηθούν εκείνη τη μέρα συσκέψεις, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς. Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην κλιμάκωση του αγώνα μπροστά στο νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα» στα Εργασιακά, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.

Στις συγκεντρώσεις στις 8 Μάρτη καλεί και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). «Στις μυλόπετρες της γενικευμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης η γυναικεία ανισοτιμία εντείνεται», σημειώνει στην ανακοίνωσή της, ενώ επισημαίνει το «ανέβασμα των ρυθμών» από τη σημερινή κυβέρνηση όσον αφορά την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Στις συγκεντρώσεις καλεί και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Παιδείας

Φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας προχωρούν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας αύριο Παρασκευή, στη 1 μ.μ., διεκδικώντας μέτρα πρόληψης, προστασίας και στήριξης των φοιτητριών και φοιτητών, μαθητριών και μαθητών, από την πολύμορφη βία στους χώρους Εκπαίδευσης.

Αλλες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί σε συγκέντρωση στις 8 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου οργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 7 Μάρτη, με θέμα: «Οι συνέπειες της πανδημίας στην ψυχολογία των παιδιών». Επίσης, με αφορμή την 8η Μάρτη θα προχωρήσουν σε κοινές εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς.

-- Διαδικτυακή σύσκεψη με θέμα «Σπάμε τη σιωπή της εκμετάλλευσης και της ανισοτιμίας - δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματά μας» διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, την Κυριακή 7 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., μέσω της πλατφόρμας zoom. Πληροφορίες συμμετοχής στο epis.biom@hotmail.gr και στα τηλέφωνα 6977746387, 6979867573.

-- Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής οργανώνει διαδικτυακή σύσκεψη, το Σάββατο 6 Μάρτη, στις 6 μ.μ., μπροστά στη Μέρα της Γυναίκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ