Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Επίθεση με ρουκέτες σε αμερικανική βάση

Επίθεση με περίπου 10 ρουκέτες σημειώθηκε νωρίς χτες στην αεροπορική βάση Αϊν αλ Ασαντ, που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός στο δυτικό Ιράκ, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Στην ίδια ακριβώς αεροπορική βάση των ΗΠΑ, πριν 14 μήνες είχε πραγματοποιηθεί ιρανική βαλλιστική επίθεση σε αντίποινα για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

Η χτεσινή επίθεση εκδηλώνεται ένα διήμερο πριν την πρώτη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου σε Βαγδάτη, νότιο Ιράκ και αυτόνομο Κουρδιστάν. Εκπρόσωπος στο Βατικανό ανακοίνωσε πως η επίσκεψη θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε τη διενέργεια έρευνας για τους δράστες της επίθεσης. Οι πρώτες ενδείξεις έδειξαν πως οι ρουκέτες εξαπολύθηκαν από το Ανμπαρ της δυτικής Βαγδάτης.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, μιλώντας χτες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης, έκανε λόγο για «ισχυρή αναβίωση» του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ και ζήτησε να συνεδριάσει εκ νέου και μετά από πολύ καιρό ο υπό αμερικάνικη διοίκηση «Διεθνής Συνασπισμός κατά του ΙΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ