Τετάρτη 10 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ανοιγμα με τα «πρωτόκολλα» του κεφαλαίου από τις 14 Μάη

Σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία βρίσκονται στο «κόκκινο», τα εργατικά - λαϊκά στρώματα ζουν υπό το καθεστώς ενός ατέλειωτου λοκντάουν, βλέπουν το εισόδημα αλλά και τα δικαιώματά τους να τσακίζονται και η χώρα «μετράει» σχεδόν 7.000 νεκρούς εξαιτίας της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ με το γνωστό «ζύγι» του κεφαλαίου ετοιμάζεται για ένα ακόμη καλοκαίρι να ανοίξει τα σύνορα για επισκέψεις τουριστών σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα «πρωτόκολλα» του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου.

Οπως ανακοίνωσε χτες από τη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού του Βερολίνου ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει στις 14 Μάη. Αν και είπε ότι οι τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται τη χώρα μας «εφόσον πριν από το ταξίδι τους έχουν εμβολιαστεί, έχουν υποβληθεί σε τεστ που είναι αρνητικό ή διαθέτουν αντισώματα», πρόσθεσε παράλληλα ότι «δεν θα εμποδίσουμε κανέναν να ταξιδέψει» στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνει απολύτως καμία διάκριση σε βάρος των μη εμβολιασμένων. Σημείωσε ότι οι τουρίστες θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ και τα έξοδα ενδεχόμενης νοσηλείας για κορονοϊό θα καλύπτονται και φέτος από το κράτος, συνεχίζοντας δηλαδή τη διαχείριση της πανδημίας με τα ίδια περσινά «πρωτόκολλα» του κεφαλαίου, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά την υποδοχή επισκεπτών από χώρες εκτός ΕΕ, ο υπουργός είπε ότι ο στόχος είναι να μπορεί να έρθει όποιος επιθυμεί και επισήμανε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα επιτραπεί και η παρακολούθηση παραστάσεων και συναυλιών, υπό όρους.

Τέλος, «έκλεισε το μάτι» σε επίδοξους επενδυτές, εκθειάζοντας τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Τουρισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα αυτά «βοήθησαν τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν και, από την άλλη πλευρά, όσοι θέλησαν να αποεπενδύσουν, βρίσκουν μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ