Τετάρτη 10 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Εξαρση κρουσμάτων στη Στερεά - στα όριά τους τα νοσοκομεία

Ασφυκτικά γεμάτες είναι η κλινική και η ΜΕΘ Covid στο Νοσοκομείο Λαμίας, εξαιτίας των εκατοντάδων κρουσμάτων που έχουν προκύψει και χρήζουν νοσηλείας το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα και κυρίως στην περιοχή της Μαλεσίνας του δήμου Λοκρών.

Συγκεκριμένα, τόσο χτες όσο και τις προηγούμενες μέρες, ήταν κατειλημμένες και οι 12 κλίνες ΜΕΘ που έχουν δοθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ στα όρια πληρότητας είναι και η κλινική Covid. Μάλιστα, αντίστοιχη πίεση υπάρχει και στη ΜΕΘ για μη Covid περιστατικά.

Ο αριθμός του κρουσμάτων που εντοπίζονται στη Φθιώτιδα είναι ιδιαίτερα υψηλός. Τη χτεσινή μέρα προέκυψαν ακόμη 31 κρούσματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του δήμου Λοκρών και ιδιαίτερα στη ΔΕ Μαλεσίνας, όπου παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση μετακίνησης εκτός ΔΕ ακόμη και των εργαζομένων, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός.

Την ίδια στιγμή, έξαρση της πανδημίας σημειώνεται και σε άλλες περιοχές της Στερεάς (η Ευρυτανία, χτες με 19 κρούσματα, τέθηκε σε αυστηρά μέτρα περιορισμού, Δαφνούλα Αγράφων, Φωκίδα, αλλά και Βοιωτία).

Μπροστά στην κατάσταση αυτή και ιδιαίτερα στην ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή της Λοκρίδας, η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ έχει προχωρήσει σε μια σειρά από παρεμβάσεις, απαιτώντας ενίσχυση του Νοσοκομείου Λαμίας και των ΚΥ της Φθιώτιδας.

Οχι στη μετατροπή του Νοσοκομείου Χαλκίδας σε μιας νόσου

Να μη μετατραπεί το Νοσοκομείο Χαλκίδας σε μιας νόσου απαιτούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, αντιδρώντας στην εντολή του υπουργείου Υγείας για επέκταση κατά 30 κλίνες της κλινικής Covid προκειμένου να μεταφερθούν ασθενείς με κορονοϊό από την περιοχή της Αττικής και τονίζοντας τις τεράστιες ελλείψεις του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, με μια κίνηση που είναι αποκαλυπτική των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας και τη μη ενίσχυση το δημόσιου συστήματος Υγείας, το υπουργείο ζήτησε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας να αδειάσουν χειρουργικές κλινικές και να μεταφερθούν ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, ώστε να γίνει επέκταση της κλινικής Covid κατά 30 κλίνες και να πάνε ασθενείς με κορονοϊό από την περιοχή της Αττικής.

«Το προσωπικό του νοσοκομείου έχει ξεπεράσει όρια και αντοχές, δουλεύοντας σε συνεχείς βάρδιες, με ένα ή και κανένα ρεπό, χωρίς εφεδρείες και μετρώντας καθημερινά απώλειες», τονίζει από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, σημειώνοντας ότι «η μάχη δίνεται σε ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο, το οποίο εφημερεύει καθημερινά, αντιμετωπίζοντας μεγάλο αριθμό περιστατικών από την Εύβοια και μεγάλο τμήμα της Βοιωτίας».

Παρέμβαση του Γ. Μαρίνου

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή τις ανακοινώσεις των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου. Σε δήλωσή του σημειώνει ότι το Κόμμα καταγγέλλει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και την απόφασή της να μετατρέψει το Νοσοκομείο Χαλκίδας σε νοσοκομείο COVID-19, σε νοσοκομείο μιας νόσου, μεταφέροντας «από εδώ» και «από εκεί» τους άλλους ασθενείς και τα επείγοντα περιστατικά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους.

«Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό του προσωπικού του νοσοκομείου που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σ' ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο, το οποίο εφημερεύει καθημερινά αντιμετωπίζοντας μεγάλο αριθμό περιστατικών από την Εύβοια και μεγάλο τμήμα της Βοιωτίας», αναφέρει και απαιτεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να πάρουν πίσω αυτήν την επικίνδυνη απόφαση. «Να προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, στη στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, και στην άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Εύβοιας έχουν τη δύναμη να παρέμβουν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην υγεία και τη ζωή, να δώσουν απάντηση στη νέα κυβερνητική πρόκληση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ