Τετάρτη 10 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Εκπρόσωποι της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roskosmos) και της Κινεζικής Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας (CNSA) υπέγραψαν χτες συμφωνία για τη συνεργασία στη δημιουργία διεθνούς επιστημονικού σταθμού στη Σελήνη.

ΜΑΛΑΜΠΟ.-- Στους 98 ανέβηκαν χτες οι νεκροί από το μπαράζ εκρήξεων που ισοπέδωσαν την Κυριακή ένα στρατόπεδο και συνοικίες στην Μπάτα στην Ισημερινή Γουινέα. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 610, εκ των οποίων οι μισοί νοσηλεύονται. Ο Πρόεδρος της χώρας επέρριψε την ευθύνη σε αγρότες που έκαναν «κακό καψάλισμα» των χωραφιών τους και κατηγόρησε για αμέλεια τους στρατιωτικούς που ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση του οπλοστασίου του στρατοπέδου.

ΣΑΝΑΑ.-- Τους 60 νεκρούς έφτασε ο απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Κυριακή σε κέντρο κράτησης μεταναστών στη Σανάα, πρωτεύουσα της Υεμένης, σύμφωνα με στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας των σιιτών ανταρτών Χούτι. Αλλοι 100 τραυματίστηκαν.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Τουλάχιστον 14 μετανάστες, εκ των οποίων 4 παιδιά, πνίγηκαν χτες όταν τα δύο πλεούμενα που τους μετέφεραν ανατράπηκαν ανοιχτά της Τυνησίας καθώς προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο με προορισμό το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα. Η Ακτοφυλακή διέσωσε άλλους 139, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρείας παραγωγής συστημάτων οχημάτων «EZ Lynk» για την πώληση δεκάδων χιλιάδων «ειδικών συσκευών» που έδιναν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και ημιφορτηγών να απενεργοποιούν το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εκπομπής ρύπων των οχημάτων τους με το πάτημα ενός κουμπιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ