Πέμπτη 11 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συλλαλητήριο στις 31 Μάρτη για μέτρα στήριξης και προστασίας της υγείας

Μεγάλη ανταπόκριση από Σωματεία και Ομοσπονδίες στη σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, στην κινητοποίηση που διοργανώνουν στις 31 Μάρτη, με συγκέντρωση στις 18.00 στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, μαζί με Σωματεία και Ομοσπονδίες Αυτοαπασχολούμενων.

Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε από τους δεκάδες αντιπροσώπους Σωματείων και Ομοσπονδιών από όλη την Αττική οι οποίοι συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που διοργάνωσε η ΟΒΣΑ την περασμένη Παρασκευή, με θέμα την οργάνωση των αγωνιστικών διεκδικήσεων των αυτοαπασχολούμενων.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η μεγάλη ανταπόκριση στην έκτακτη σύσκεψη είναι απόδειξη πως όλο και περισσότεροι επαγγελματίες συμφωνούν ότι εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση, ότι η νέα κρίση που τσακίζει τις ζωές μας δεν ξεχωρίζει επαγγέλματα και κλάδους. Καταλαβαίνουμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι η μόνη υπεύθυνη για την οριακή κατάσταση που ζούμε, ότι η υγεία μας παίζεται καθημερινά κορόνα - γράμματα, τα τεράστια οικονομικά προβλήματα φέρνουν χιλιάδες στο χείλος του γκρεμού. Καταλαβαίνουμε ότι για να ακουστούμε πρέπει να δυναμώσει η φωνή μας. Ενωμένοι στη συλλογική πάλη και δράση, οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ βροντοφωνάζουμε: Ως εδώ! Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος».

«Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία και Ομοσπονδίες της Αττικής, συνολικά τους επαγγελματίες, να πάρουν τη δική τους θέση στη μεγάλη μάχη που διεξάγεται για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος. Καλούμε να πάρουν αποφάσεις συμμέτοχης. Να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΟΒΣΑ.

Οι διεκδικήσεις της κινητοποίησης, που αφορούν μέτρα ανακούφισης, στήριξης του εισοδήματος αλλά και για την αντιμετώπιση της πανδημίας, περιλαμβάνουν:

Επίδομα ειδικού σκοπού 1.000 ευρώ σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις, για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. Επιπρόσθετο ειδικό επίδομα στους επαγγελματίες της Εστίασης, διαγραφή μέρους των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες, ο τρέχων κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέο για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ, επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης, αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες και εταιρείες ηλεκτρισμού, αναστολή κατασχέσεων, απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κ.λπ.

Επίσης, θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και συστηματικούς ελέγχους, άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας χωρίς αποζημίωση, αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων, ουσιαστικά μέτρα για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ