Πέμπτη 11 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «COSMOTE - E-VALUE»
Διαμαρτυρία ενάντια στα αλλεπάλληλα «κρούσματα» εργοδοτικής τρομοκρατίας

Με παράσταση διαμαρτυρίας αύριο, Παρασκευή 12/3, στις 8 π.μ., στο κτίριο της εταιρείας στον Κεραμεικό, απαντά το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-value» Αττικής στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό που επιστρατεύει η εργοδοσία ενάντια στους εργαζόμενους.

Το τελευταίο διάστημα το Σωματείο έχει καταγγείλει αλλεπάλληλα περιστατικά τρομοκρατίας «τόσο απέναντι σε πρωτοπόρους συναδέλφους που διώκονται λόγω της δράσης τους όσο και συνολικά απέναντι στους εργαζόμενους που συνεχώς τρομοκρατούνται με warning letters, deadlines, αξιολογήσεις, απαράδεκτες συμπεριφορές και απειλές για απολύσεις». Το πιο πρόσφατο κρούσμα ήρθε με την ...προειδοποίηση που έλαβε την περασμένη Δευτέρα μέλος του ΔΣ του Σωματείου για «χαμηλή παραγωγικότητα». Οπως επισημαίνει το Σωματείο, η «ενημέρωση» από τους προϊστάμενους έχει εκδικητικό χαρακτήρα και στοχεύει τη δράση του εργαζόμενου. Μάλιστα, του κοινοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας και στην οποία συμμετείχε.

Εχουν προηγηθεί η απόλυση εργαζόμενου που απευθύνθηκε στο Σωματείο όταν «αυθαίρετα και καταχρηστικά η εταιρεία δεν ενέκρινε τις άδειές του», οι επανειλημμένες επιθέσεις σε εργαζόμενη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου, με «απειλές για απόλυση» και προσπάθειες για παρεμπόδιση της δράσης της με το επιχείρημα ότι «δεν επιτρέπονται τα πολιτικά εδώ μέσα». Μάλιστα, πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων που κάνουν λόγο για απαράδεκτες και εκφοβιστικές συμπεριφορές, προσβολές και απαίτηση να ανοίγουν τις κάμερες όσοι δουλεύουν από το σπίτι.

«Δεν θα ξεμπλέξουν από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, ούτε από αυτούς που παλεύουν για τα δικαιώματά μας», τονίζει το Σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην επίθεση με «ασπίδα προστασίας» την οργάνωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ