Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - USB
Αγωνιστικές δράσεις σε δεκάδες πόλεις

Με σύνθημα «Οχι κέρδη από την πανδημία» κατήγγειλαν την καπιταλιστική ιδιοκτησία σε εμβόλια και φάρμακα

Από τις χτεσινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες
Από τις χτεσινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες
Συγκεντρώσεις και δράσεις σε δεκάδες πόλης της Ιταλίας οργάνωσε χτες η Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB) με αφορμή τον έναν χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 101.000 ανθρώπους στη χώρα.

Με κεντρικό σύνθημα «Οχι κέρδη από την πανδημία», οι δράσεις της USB κατήγγειλαν στον ιταλικό λαό την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα εμβόλια και τα φάρμακα.

«Μια απαίσια εμπορική επιχείρηση, με στόχο την επίτευξη μέγιστων κερδών με την πώληση εμβολίων σε όποιον πληρώνει περισσότερα», σημειώνει η USB, αναφέροντας τις μυστικές συμφωνίες της Κομισιόν με φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων.

«Η ιδιοκτησία της πατέντας επιτρέπει στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες αποκλειστικό δικαίωμα ιδιοκτησίας εμβολίων, αυξάνοντας το κόστος τους και πραγματοποιώντας τεράστια κέρδη, σε βάρος της ζωής και της ασφάλειας εκατομμυρίων και εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», σημειώνεται στο κάλεσμα, ενώ τονίζεται πως οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν «εξουσία ζωής και θανάτου» πάνω στους ανθρώπους, και μάλιστα «με δημόσια έρευνα και κρατικό χρήμα».

Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ με επιστολή του εκφράζει την αλληλεγγύη του στις πρωτοβουλίες της USB, στους εργαζόμενους και τον λαό της Ιταλίας.

Αναλυτικά, με την επιστολή του το ΠΑΜΕ «χαιρετίζει τους εργάτες, τον αγωνιζόμενο λαό και τη συνδικαλιστική οργάνωση USB της Ιταλίας που ένα χρόνο τώρα δίνουν αγώνα ζωής ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού αλλά και ενάντια στην αντεργατική πανδημία κυβερνήσεων και εργοδοτών. Στις 11 Μάρτη η USB προχωρά σε μαζικές δράσεις και κινητοποιήσεις με αφορμή τον ένα χρόνο της πανδημίας που έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι της Ιταλίας καταγγέλλουν τους συνεχιζόμενους ανταγωνισμούς και το κυνήγι του κέρδους των πολυεθνικών του φαρμάκου με τις πατέντες του θανάτου και την κερδοσκοπία με την υγεία των λαών. Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τον λαό της Ιταλίας, στα ταξικά μας αδέλφια της USB».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ