Σάββατο 13 Μάρτη 2021 - Κυριακή 14 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Παρούσα» στα νέα παζάρια για Αφγανιστάν και Συρία

Τη συμμετοχή της Τουρκίας σε εντεινόμενα παζάρια που «τρέχουν» για κρίσιμα μέτωπα επιβεβαίωσε η ανακοίνωση για οργάνωση συνομιλιών για το Αφγανιστάν στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα μάλιστα από πρόταση των ΗΠΑ.

Την Παρασκευή ο ΥΠΕΞ της χώρας, Μ. Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η χώρα του θα φιλοξενήσει τον Απρίλη «ειρηνευτικές» συνομιλίες για το Αφγανιστάν. Οπως είπε, «δεν αφορούν μια συνάντηση εναλλακτική στη "διαδικασία του Κατάρ" (σ.σ. στη συγκεκριμένη χώρα γίνονται ενδο-αφγανικές συνομιλίες τα τελευταία χρόνια), είναι συμπληρωματική σ' αυτή». Ανακοίνωσε ακόμα ότι η Αγκυρα θα διορίσει ειδικό απεσταλμένο στο Αφγανιστάν.

Η αυξανόμενη τουρκική «εμπλοκή» για την «ειρήνευση στο Αφγανιστάν» έρχεται σε μια περίοδο που και η Ρωσία επιδιώκει να σταθεροποιήσει τη δική της εμπλοκή, όπως δείχνει και ο νέος γύρος συνομιλιών Ταλιμπάν - αφγανικής κυβέρνησης που οργανώνει η Μόσχα την επόμενη βδομάδα.

Την ίδια στιγμή, από την Ντόχα, όπου την Πέμπτη συνάντησε τους ομολόγους του από Ρωσία και Κατάρ, ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε μαζί τους ότι οι τρεις χώρες «αρχίσαμε μια νέα τριμερή διαδικασία διαβούλευσης», με στόχο «να συζητήσουμε πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε σε προσπάθειες για μια μόνιμη πολιτική λύση» στη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ