Σάββατο 13 Μάρτη 2021 - Κυριακή 14 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Πληροφορίες για ισραηλινές επιθέσεις σε ιρανικά τάνκερ

Μετά την προ τριών μηνών παραδοχή του Ισραήλ ότι έχει πραγματοποιήσει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές σε ιρανικούς στόχους στη Συρία, ήρθε και η αποκάλυψη για ισραηλινές επιθέσεις σε ιρανικά τάνκερ στην Ερυθρά και στη Μεσόγειο, με πρόσχημα τη δήθεν αποτροπή της τρομοκρατίας!

Δημοσιεύματα της «Wall Street Journal» και της ισραηλινής εφημερίδας «Israel Hayom», που επικαλούνται πληροφορίες Αμερικανών και άλλων αξιωματούχων σε χώρες της Μέσης Ανατολής, αναφέρουν ότι από το 2019 έγιναν «τουλάχιστον 12» επιθέσεις σε ιρανικά τάνκερ που μετέφεραν πετρέλαιο προς τη Συρία. Η δικαιολογία ήταν ότι ήθελαν να αποτρέψουν πώληση του ιρανικού πετρελαίου για τη χρηματοδότηση «τρομοκρατικών επιχειρήσεων». Ανέφεραν επίσης πως μέρος του φορτίου που μετέφεραν τα ιρανικά τάνκερ ήταν και ιρανικά όπλα, με τελικό αποδέκτη τον συριακό στρατό.

Τις πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε διέψευσε η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου, ενόψει και των πρόωρων, τέταρτων κατά σειρά βουλευτικών εκλογών στις 23 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ