Τρίτη 30 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Στο 5% η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού

Μόνο 565.000 (περίπου 5%) άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στη χώρα, τρεις μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών, ενώ το 10,14% είναι μισοεμβολιασμένο (μόνο με μια δόση). Ωστόσο και χτες η κυβέρνηση επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από τον εμβολιασμό, που προχωρά με ρυθμούς χελώνας, αφήνοντας ακάλυπτους για τους επόμενους μήνες ακόμη και χιλιάδες ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τάζοντας και πάλι εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα, μιλώντας για εκατομμύρια δόσεις «που περιμένουμε από τις εταιρείες» μέχρι τον Ιούνη. Την ίδια στιγμή, φαρμακοβιομήχανοι φαίνεται πως τρίβουν τα χέρια τους, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για «συμπαραγωγές» του «πολύτιμου εμπορεύματος», το οποίο ακόμα και σήμερα ο λαός στερείται, ως αποτέλεσμα επιχειρηματικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών.

Για άλλη μια φορά έγινε σαφές ότι ο στόχος της συλλογικής ανοσίας θα πάρει πολλούς μήνες ακόμη, όπως και «η αυστηρή τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας». Παρ' όλα αυτά, ήδη η κυβέρνηση έχει γνέψει το πρώτο σινιάλο για το άνοιγμα του τουρισμού.

Ενδεικτικό του «στρατηγικού σχεδιασμού για τους εμβολιασμούς» είναι τα μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού που εκκρεμούν ακόμη και τώρα στις ομάδες προτεραιοποίησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χτες για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλεισμένο ραντεβού: 60-64 ετών το 55%, 80-84 ετών το 64%, 75-79 ετών το 75%, 70-74 ετών το 51%.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα της ηλικιακής ομάδας 70-74 και στις 2 Απρίλη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 65-69.

«Εάν δεν υπήρχε πιθανότητα ο εμβολιασμένος να μεταδώσει στο περιβάλλον, θα είμαστε αυτή τη στιγμή, και εγώ, χωρίς μάσκα», είπε μεταξύ άλλων η Μ. Θεοδωρίδου, επιβεβαιώνοντας ότι ο εμβολιασμός δεν εμποδίζει τη μετάδοση του ιού.

Το «μαύρο άσπρο» από την κυβέρνηση

Την επιχείρηση της κυβέρνησης να παρουσιάσει το «μαύρο ως άσπρο» σχολιάζουν με ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Περιστερίου Αττικής, με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στο «mega εμβολιαστικό κέντρο» στην περιοχή. «Αποτελεί πρόκληση, τη στιγμή που όλοι οι δείκτες της πανδημίας βρίσκονται στο "κόκκινο", ο πρωθυπουργός να επισκέπτεται για μια ακόμη φορά το Περιστέρι, για να διαφημίσει την πολιτική του, κάνοντας το μαύρο άσπρο», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, τονίζοντας ότι «παρά τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι "το ΕΣΥ άντεξε, αντέχει και θα αντέχει", η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί».

Οι ΚΟ Περιστερίου επισημαίνουν και τις ευθύνες του «εκλεκτού» της ΝΔ δημάρχου της πόλης, Α. Παχατουρίδη, ο οποίος «δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για τα τεράστια κενά και προβλήματα που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον δήμο του. Την ώρα που στο Περιστέρι υπάρχουν 3 Κέντρα Υγείας για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, με μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να περιμένεις μήνες για να κλείσεις ένα ραντεβού. Δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για την ανάγκη στήριξης του μοναδικού νοσοκομείου της Δυτικής Αθήνας, του "Αττικού", που στενάζει καθημερινά και στις εφημερίες. Την ίδια στιγμή βέβαια και στο Περιστέρι ξεφυτρώνουν συνεχώς ιδιωτικές δομές Υγείας (έχουν φτάσει τις 15) που "υποδέχονται" τον κόσμο που αδυνατεί να βρει λύση έστω και για τα στοιχειώδη στις δημόσιες δομές Υγείας».

«Ολα τα παραπάνω δεν αποτελούν φυσικό φαινόμενο, δεν προέκυψαν ξαφνικά τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας. Είναι τα αποτελέσματα ενός συστήματος όπου όλα λογαριάζονται με βάση τα κέρδη. Οπου κριτήριο δεν είναι η υγεία του λαού, αλλά το τι κόστος έχει και τι όφελος με βάση τις ανάγκες για κερδοφορία του κεφαλαίου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με τις Οργανώσεις του Κόμματος να καλούν τον λαό της πόλης να δυναμώσει την πάλη του, μέσα από τα σωματεία του και τους άλλους μαζικούς φορείς, για: Αμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ενταση ελέγχων με ευθύνη του κράτους στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στα σούπερ μάρκετ. Ενίσχυση ΜΜΜ, άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που κρίνονται ασφαλή και αποτελεσματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ