Τετάρτη 31 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Πρωταπριλιάτικο ραντεβού στο Σύνταγμα

Για να πουν... «ένα μεγάλο ευχαριστώ» στο υπουργείο Παιδείας

Ραντεβού στο Σύνταγμα δίνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας την Πρωταπριλιά, στη 1 το μεσημέρι, για να πουν... «ένα μεγάλο ευχαριστώ» στο υπουργείο Παιδείας για την πολιτική του την περίοδο της πανδημίας.

«Η αγανάκτηση όλων των μαθητών έχει πιάσει ταβάνι!», αναφέρει χαρακτηριστικά η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας σε ανακοίνωσή της στο mathites.gr περιγράφοντας τα όσα ζουν χιλιάδες παιδιά. «Βρισκόμαστε έγκλειστοι σπίτι, με κλειστά σχολεία, με αποκλεισμό από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ομως, όσο και να μένουμε σπίτι δεν βλέπουμε να διορθώνονται και πολύ τα πράγματα: Τα σχολεία μας, όταν και αν ανοίξουν, θα 'ναι στα ίδια χάλια, η τηλεκπαίδευση σέρνεται και το πιο σημαντικό; Βλέπουμε, έναν χρόνο μετά, το δημόσιο σύστημα Υγείας να καταρρέει.

Είναι χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα ερευνών που έγιναν: 650% αύξηση των αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών χαπιών, το 91% των μαθητών επηρεάστηκε αρνητικά από το κλείσιμο των σχολείων. Δεν έχουμε μάθει κυριολεκτικά τίποτα από την τηλεκπαίδευση, έχουμε αποκτήσει οι μαθητές όλων των τάξεων τεράστια κενά και κανείς δεν μας λέει τι θα γίνει. Δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσουμε στα σχολεία, αν θα προσαρμοστεί η ύλη, τι θα γίνει με τις εξετάσεις, τι θα γίνει με τα πτυχία Ξένων Γλωσσών. Η ημερομηνία των Πανελλαδικών δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ενώ για κάποια μαθήματα όπως η Ιστορία του 1ου πεδίου η ύλη έχει μειωθεί λιγότερο από πέρσι».

Οι μαθητές θυμίζουν πως «έχουν κριτήριο και βλέπουν τι γίνεται γύρω τους» και αναφέρονται στα κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια, στην ασφυξία στα δημόσια νοσοκομεία, στα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, διαμηνύουν ότι δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια και διεκδικούν:

Να ανακοινωθεί άμεσα πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και να σταματήσουν το ανοιγοκλείσιμο και τα παιχνίδια του υπουργείου, να παγώσουν όλες οι αλλαγές που πέρασαν εν μέσω πανδημίας και να μην ισχύσουν φέτος, να μη δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις, να προσαρμοστεί η διδακτέα ύλη από την Α' Γυμνασίου έως τη Β' Λυκείου έτσι ώστε να καλυφθούν τα μορφωτικά κενά, να ανακοινωθεί άμεσα και επίσημα η ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων, να γίνουν προσλήψεις καθηγητών για ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές που το έχουν ανάγκη, να παρθούν πίσω όλες οι άδικες απουσίες που μπήκαν στην τηλεκπαίδευση σε μαθητές στους οποίους το υπουργείο δεν εξασφάλισε τους όρους για τη συμμετοχή σε αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ