Τετάρτη 31 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Το σχέδιο της κυβέρνησης για διά ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση απορρίπτεται!

Νέο συλλαλητήριο αύριο στο κέντρο της Αθήνας, κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Με νέα κινητοποίηση αύριο Πέμπτη, 1η Απρίλη, στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις δηλώνοντας πως «ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη δεν θα εφαρμοστεί, θα ανατραπεί. Να ανοίξουν τώρα οι σχολές μας!».

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε μετά από πλατιά σύσκεψη φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας, οι οποίοι σε δελτίο Τύπου αναφέρονται στις διαδηλώσεις φοιτητών, λαού και νεολαίας που το τελευταίο διάστημα έχουν γεμίσει τους δρόμους της Αθήνας αλλά και πανελλαδικά. Κατονομάζουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς «είναι πλέον προφανές: Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να κρατήσει τις σχολές μας κλειστές, να μη δίνει ούτε ένα ευρώ και να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να επιστρέψουμε στα αμφιθέατρα, και την ίδια στιγμή περνάει νομοσχέδια ενάντια στις ανάγκες μας! Δεν αντέχουμε άλλο την κοροϊδία!», σημειώνουν, μετά από έναν χρόνο μακριά από τις σχολές, καταδικάζοντας την όξυνση της καταστολής.

«Την 1η Απρίλη χιλιάδες φοιτητές θα συναντηθούμε για ακόμη μία φορά στους δρόμους, θα βουλιάξουμε το κέντρο της Αθήνας με τη φωνή και τα συνθήματά μας! Οι φοιτητές συνεχίζουμε τον αγώνα για να ανοίξουν οι σχολές μας ξανά, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για να πάρουμε τις σπουδές μας πίσω. Το έχουμε κάνει ξεκάθαρο πλέον στην κυβέρνηση, όση καταστολή και αν επιστρατεύσει, η νεολαία δεν τρομοκρατείται! Το σχέδιο της κυβέρνησης για διά ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει ήδη απορριφθεί στην πράξη. Ενωμένοι μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους συνεχίζουμε τον αγώνα μας», μας δηλώνει ο Κ. Δέμος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΕΚΠΑ, μεταφέροντας την αποφασιστικότητα των συλλόγων.

Ειδικότερα, οι φοιτητές ζητούν επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο με όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας, άμεση αύξηση της χρηματοδότησης των σχολών, προσλήψεις διδακτικού προσωπικού ώστε να διεξαχθούν τα μαθήματα σε ολιγάριθμα τμήματα. Αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων με ευθύνη υπουργείου, ιδρυμάτων, δήμων και Περιφερειών. «Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία! Εξω η Ασφάλεια από τις σχολές!», δηλώνουν, αντιπαλεύοντας και τα άλλα μέτρα που περιέχει ο νόμος και έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, για όρια φοίτησης και διαγραφές φοιτητών, βάση εισαγωγής, ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων, ενιαία ψηφοδέλτια και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Απαιτούν καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, φοιτητών, εργαζομένων, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.

Με αντίστοιχο διεκδικητικό πλαίσιο, φοιτητικοί σύλλογοι διαδηλώνουν αύριο και σε άλλες πόλεις, δίνοντας αγωνιστικά ραντεβού:

-- Στη Θεσσαλονίκη στη 1 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

-- Στη Λάρισα στις 2 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

-- Στην Ξάνθη στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

-- Στην Κομοτηνή στη 1 μ.μ. στην πλατεία Ειρήνης.

  • Στο μεταξύ, «σοβαρό πρόβλημα στην πρόοδο και ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος», που δημιουργείται από τη συνεχιζόμενη απαγόρευση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απαιτούν φυσική παρουσία, εντοπίζει η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ. Αναφέρεται σε δραστηριότητες όπως εργαστήρια, κλινικές ασκήσεις, πρακτική άσκηση, αθλητικά μαθήματα, εκπαιδευτικές εκδρομές κ.λπ. και τονίζει την ανάγκη να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η διά ζώσης διενέργειά τους, ζητώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για αυτό.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Να αποχωρήσει η αστυνομία και να λειτουργήσει η Σχολή» (2022-12-15 00:00:00.0)
«Με τον αγώνα μας θα κερδίσουμε όσα μας ανήκουν» (2022-09-21 00:00:00.0)
Στους δρόμους σήμερα οι φοιτητές (2021-09-30 00:00:00.0)
Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν γίνεται με περισσότερη καταστολή, αλλά με περισσότερα μέτρα προστασίας (2021-09-22 00:00:00.0)
Διαρκείς και πολύμορφες φοιτητικές κινητοποιήσεις (2021-04-15 00:00:00.0)
Σήμερα η δίκη των αγωνιστών φοιτητών για την κινητοποίηση στο Αγαλμα Τρούμαν (2019-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ