Τετάρτη 31 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Ανάσα ζωής και αγώνα, έναν χρόνο μετά

«Ως εδώ! Σπάμε τον φόβο. Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!» ήταν το σύνθημα της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης την περασμένη Κυριακή.

Περίπου έναν χρόνο μετά το κλείσιμο του Πολυτεχνείου της Ξάνθης και των πανεπιστημίων όλης της χώρας, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ έδωσαν ξανά παλμό και ζωντάνια στον χώρο των προκάτ στο κέντρο της πόλης, έστειλαν το μήνυμα ότι ο αγώνας των φοιτητών για τα δικαιώματά τους στη ζωή, στην υγεία και τη μόρφωση συνεχίζεται και δυναμώνει.

Δεκάδες φοιτητές αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της ΚΝΕ και συμμετείχαν στην εκδήλωση, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν τα αδιέξοδα στην καθημερινή ζωή για την πλειοψηφία της νεολαίας και οι αιτίες τους, καθώς και τα συμπεράσματα από τις πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, οι επικίνδυνες εξελίξεις με την ισχυρή ΝΑΤΟική παρουσία στην περιοχή της Θράκης, η τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας κ.ά.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αποδείξαμε εδώ και έναν χρόνο ότι "και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή", σύνθημα που δυναμώνει και ακούγεται από περισσότερους φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους. Αποκτήσαμε νέες αγωνιστικές εμπειρίες σε πρωτόγνωρες σε σημαντικό βαθμό συνθήκες, αναζητήσαμε τις αιτίες της άθλιας κατάστασης που βιώνει ο λαός και η νεολαία και δώσαμε απαντήσεις, συγκρουστήκαμε με την αντιλαϊκή πολιτική, μείναμε δυνατοί. Με τις θέσεις και τη δράση μας δώσαμε προοπτική στους προβληματισμούς αρκετών φοιτητών της πόλης... Συνεχίζουμε σήμερα αποφασιστικά, υγιείς και όρθιοι, με περισσότερες δυνάμεις στη γραμμή της "οργανωμένης απειθαρχίας" απέναντι στο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα. Δίνουμε "τρόπο στην οργή", δίνουμε έμπνευση, μαχητικό σχέδιο και νικηφόρο προσανατολισμό στους νέους και τις νέες που συζητάμε μαζί τους και θα συνεχίσουμε να συζητάμε ακόμα πιο μαζικά το επόμενο διάστημα, με μια πλούσια πολιτική δραστηριότητα που θα ανοίξει η ΚΝΕ στις γειτονιές, στα στέκια νεολαίας, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια. Μπροστά μας είναι τα δύσκολα, με την οικονομική καπιταλιστική κρίση και την πανδημία, τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, όμως η ΚΝΕ, ως Νεολαία του ΚΚΕ, είναι για τα δύσκολα! Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ορέστης Λιώλης, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου της Ξάνθης, ο οποίος στάθηκε στην κατάσταση στο Ιδρυμα, όπου, όπως τόνισε, μπορεί τα μαθήματα και τα εργαστήρια να μη γίνονται εδώ και ένα χρόνο, όμως η επιχειρηματική λειτουργία και τα πρότζεκτ εταιρειών προχωρούν κανονικά. Συγκινητική επίσης ήταν η αναφορά του στον κομμουνιστή Γιώργο Κολλάρο, καθηγητή στο Τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών, που «έφυγε» από τη ζωή τέτοιες μέρες πριν από έναν χρόνο, ως παράδειγμα επιστήμονα που δέθηκε με το λαό και πάλεψε για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα στην πόλη της Ξάνθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ