Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την επιστροφή συναδέλφου στη δουλειά

Την άμεση εκτέλεση της προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, που υποχρεώνει την ΑΣΠΙ «Πίνδος» να απασχολήσει απολυμένο πρωτοπόρο εργάτη με τη σύμβαση εργασίας που κατείχε, απαιτεί με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε την Παρασκευή 2/4 και το βράδυ της ίδιας μέρας, όταν ο εργάτης προσήλθε στη βάρδιά του, συνάντησε την άρνηση της εργοδοσίας στην εκτέλεσή της. Αμεση ήταν η παρέμβαση του ΕΚΙ, που απαίτησε να εκτελεστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου.

Υπενθυμίζουμε ότι παραμονές Πρωτοχρονιάς η ΑΣΠΙ «Πίνδος» είχε προχωρήσει σε μια σειρά απολύσεων, ανάμεσα στις οποίες και εργάτη που είχε απεργήσει στις 26 Νοέμβρη 2020 για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας και υγείας στο πτηνοσφαγείο, που με ευθύνη της διοίκησης είχε μετατρέπει σε εστία υπερμετάδοσης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων εργατών.

«Οι δυναμικές παρεμβάσεις του ΕΚΙ, η απόρριψη της λασπολογίας της εργοδοσίας από τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του και η συμπαράσταση πλήθους εργατικών σωματείων στον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης είναι παρακαταθήκη», τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι η συλλογική αυτή αντίδραση επιδρά καθοριστικά στο να μπαίνει φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Το Εργατικό Κέντρο σχολιάζει ότι «τίποτα δεν πάει χαμένο», καλώντας να δυναμώσει ο αγώνας για την επιστροφή του απολυμένου στη δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ