Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κάτω τα χέρια από τους μεταλλωρύχους και το Συνδικάτο τους!

Αυτοκινητοπορεία συμπαράστασης και καταδίκης της εργοδοτικής τρομοκρατίας

Αυτοκινητοπορεία ενάντια στις επιχειρούμενες απολύσεις συνδικαλιστών με στόχο το χτύπημα του Συνδικάτου Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης. Η αυτοκινητοπορεία ξεκίνησε από το Αγαλμα Βενιζέλου και αφού το κομβόι των οχημάτων, με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ και των σωματείων να ανεμίζουν, διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατέληξε μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Εκεί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, όπου απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Θ. Κουτσουράς, και ο πρόεδρος του ΣΕΜΛΑ, Νίκος Τζανετής, στον οποίο - όπως και στον γραμματέα του Σωματείου - από την περασμένη βδομάδα έχει απαγορευτεί από την εργοδοσία («Εdimac») η είσοδος στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Ο Θ. Κουτσουράς ανέδειξε ότι στόχος κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι τα σωματεία και η λειτουργία τους, και ξεκαθάρισε πως το κύμα συμπαράστασης που ξεδιπλώνεται μέρες τώρα «δεν θα σταματήσει μέχρι να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μεταλλωρύχοι».

Ο Ν. Τζανετής ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη που εκφράστηκε και σημείωσε πως όσο κι αν προσπαθεί η εργοδοσία να βάλει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, σε περίοδο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι μεταλλωρύχοι δεν θα σταματήσουν να παλεύουν για να μπαίνουν και να βγαίνουν ασφαλείς μέσα στις στοές και να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες. Κάλεσε τους εργαζόμενους να αποκρούσουν αποφασιστικά τη νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στη συνδικαλιστική δράση, στην οργάνωση στα σωματεία, στο απεργιακό δικαίωμα, και επιδιώκοντας να επιβάλει 10 ώρες δουλειάς τη μέρα.

Νέα ψηφίσματα συμπαράστασης

Στο μεταξύ συνεχίζει να μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στους μεταλλωρύχους, καθώς καθημερινά και νέα σωματεία με ψηφίσματά τους εκφράζουν την αλληλεγγύη στον αγώνα τους και καταδικάζουν την επίθεση της εργοδοσίας. Στα ήδη δεκάδες σωματεία προστέθηκαν τα εξής: Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Εργαζομένων «Ολυμπιακής Ζυθοποιίας», Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, Εργατικό Κέντρο Μήλου, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φωκίδας, Εργαζομένων στην «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες», Μηχανοτεχνίτες και Βοηθοί Ν. Φωκίδας «Ο Τεχνίτης», Χειριστών - Βοηθών - Τεχνικού Προσωπικού Εκσκαπτικών, Ανυψωτικών, Οδοποιητικών και Γεωργικών Μηχανημάτων Ν. Φωκίδας, Εργαζομένων «Speedex Courier» Θεσσαλονίκης και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νίκη όλων των εργαζομένων η ακύρωση της απόλυσης στα μεταλλεία (2022-05-17 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταλλωρύχων (2021-12-07 00:00:00.0)
Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ (2021-09-29 00:00:00.0)
Πανελλαδική μέρα δράσης στις 27 Αυγούστου (2021-08-11 00:00:00.0)
Δεν πέρασε η προσπάθεια διάλυσης του Συνδικάτου (2021-04-13 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από τους μεταλλωρύχους και το Συνδικάτο τους! (2021-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ