Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ

Συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που οργανώνουν, αύριο, Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, προετοιμάζουν τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης. Ενα συλλαλητήριο που αποτελεί βήμα κλιμάκωσης του αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης του Ν. Τζανετή, προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στα Μεταλλεία και τα Λατομεία Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ), που αποτελεί την πρώτη προσπάθεια απόλυσης συνδικαλιστή με τον νέο νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη.

Στην κινητοποίηση που διοργανώνουν το ΣΕΜΛΑ και τα Σωματεία Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας και Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, καθημερινά δηλώνουν συμμετοχή και άλλα σωματεία και φορείς, αναδεικνύοντας ότι η υπόθεση της πάλης για να μείνει ο νόμος - έκτρωμα στα χαρτιά αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού μας. Οπως τονίζουν τα σωματεία, «αφορά κάθε συνδικαλιστή και σωματείο γιατί η πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με τον νέο νόμο θα ανοίξει τον "ασκό του Αιόλου" για τη συνολικότερη ολομέτωπη επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στον αγώνα μας για την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων». Στη μεγάλη λίστα των σωματείων χτες προστέθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτοβουλία των σωματείων για συγκέντρωση υπογραφών κάτω από το αίτημα για ανάκληση της απόλυσης.

Δυναμική παρουσία ετοιμάζουν και οι φοιτητικοί σύλλογοι

Δυναμική παρουσία στο μεγάλο εργατικό συλλαλητήριο προετοιμάζουν και οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι ο αγώνας για την ανάκληση της απόλυσης είναι και δική τους υπόθεση αφού «στη νέα γενιά αποσκοπούν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση». Επιπλέον, μέσα από το μεγάλο συλλαλητήριο θα αναδείξουν και τις διεκδικήσεις τους για την ασφαλή λειτουργία των σχολών τους.

Το κάλεσμα συμμετοχής συνυπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Kτηνιατρικής, Μαθηματικού, Xημικού, Δημοσιογραφίας και MME, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής, Ιατρικής, TEΦAA, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Νομικής, Αγγλικού και ο Σύλλογος Οικοτρόφων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απολύθηκε συνδικαλίστρια από μεγάλη επιχείρηση (2024-03-08 00:00:00.0)
Ενωμένοι συνεχίζουν τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων και για ΣΣΕ (2022-08-30 00:00:00.0)
Νίκη όλων των εργαζομένων η ακύρωση της απόλυσης στα μεταλλεία (2022-05-17 00:00:00.0)
Πανελλαδική μέρα δράσης στις 27 Αυγούστου (2021-08-11 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη νέα εργοδοτική επίθεση στο Συνδικάτο Μεταλλείων (2021-07-30 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα και για ανοιχτές σχολές (2021-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ