Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό απαιτούν εργαζόμενοι και φτωχοί αγρότες

Από την παρέμβαση στη ΔΕΗ στο Αγρίνιο
Από την παρέμβαση στη ΔΕΗ στο Αγρίνιο
Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στο Αγρίνιο, διαμαρτυρόμενη για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, είτε αυτό αφορά την αγροτική χρήση είτε την οικιακή, πραγματοποίησε χτες το πρωί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Παράλληλα, απαίτησε να ηλεκτροδοτηθεί άμεσα το ΤΟΕΒ Κατοχής, όπου για σχεδόν δύο βδομάδες δεν λειτουργούν τα τέσσερα αντλιοστάσιά του, με αποτέλεσμα να μην ποτίζονται χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σπύρος Κοτοπούλης,«οι αυξήσεις στο ρεύμα, στις τιμές των ζωοτροφών και των αγροτικών εφοδίων, καθώς και η τιμή του πετρελαίου, εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής, που σε συνδυασμό με τις τιμές πώλησης στους εμπόρους, αφήνουν χωρίς εισόδημα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, κάνοντας απαγορευτικό για αρκετούς να συνεχίσουν να παράγουν και την επόμενη χρονιά».

Σημείωσε ότι ήδη έχουν έρθει εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ρεύματος σε πολλά αγροτικά τιμολόγια, που είναι αυξημένα έως και 50%, από την επιβολή της «Ρήτρας Αναπροσαρμογής Χρεών Προμήθειας», κατ' εφαρμογή των κυβερνητικών εντολών και αποφάσεων, ζήτημα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

Να λειτουργήσει άμεσα το ΤΟΕΒ Κατοχής

Σε ό,τι αφορά το ΤΟΕΒ Κατοχής, η τοπική διεύθυνση της ΔΕΗ «παρέπεμψε» στην ...Αθήνα, δηλώνοντας ότι δεν έχει ευθύνη για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων, εφόσον αυτό αφορά τη ΔΕΔΔΗΕ, αποφεύγοντας ουσιαστικά να πάρει θέση.

Για το συγκεκριμένο θέμα παρέμβαση κάνει η ΚΟΒ Οινιάδων - Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι είναι «αδιανόητο σε ένα νομό με τόσες λίμνες και ποτάμια να μένουν οι καλλιέργειες δίχως νερό», λόγω βλάβης στο αντλιοστάσιο. Αναδεικνύει ότι ο κάμπος μένει χωρίς ρεύμα, την ίδια ώρα που «δίνεται πακτωλός χρημάτων, εκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους του αγροτικού και διατροφικού τομέα, στα μονοπώλια της Ενέργειας, με όλα τα βουνά να έχουν γεμίσει ανεμογεννήτριες και όλος ο κάμπος φωτοβολταϊκά». «Αυτή είναι η ενεργειακή ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ενεργειακή ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους σημαίνει ενεργειακή φτώχεια για τον λαό», τονίζει η ΚΟΒ.

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές παρεμβάσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στη Λαμία θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 1 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, καταγγέλλοντας την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης, κινητοποίηση στο κατάστημα της ΔΕΗ στη Σπάρτη οργανώνει σήμερα Τετάρτη, στις 11 π.μ., το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας, μαζί με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Σπάρτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ