Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα απεργία στη «Βαρβαρέσος»

Πέντε μήνες απλήρωτοι οι 200 εργαζόμενοι

Από προηγούμενη κινητοποίηση
Από προηγούμενη κινητοποίηση
Με νέα 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη 30/9 και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο υφυπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑΘ), οι εργαζόμενοι της «Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ» στη Νάουσα συνεχίζουν τον αγώνα τους για να μπει τέρμα στο αίσχος της απλήρωτης εργασίας, ενώ επιπλέον διεκδικούν έκτακτο επίδομα από τον ΟΑΕΔ και προστασία των οικογενειών τους.

Οι 200 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 5 μήνες και από την περασμένη Παρασκευή βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Με επιστολή που έστειλαν στον ΥΜΑΘ, ζητούν συνάντηση και ενημερώνουν ότι εδώ και δύο χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι «με την αδιαλλαξία της εργοδοσίας. Εχουμε εξαντλήσει διαδικασία για το ΣΕΠΕ, το υπουργείο Εργασίας, Περιφέρεια Κεντρικής και έχουμε ενημερώσει στη Βουλή τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Η επιχείρηση διαχρονικά από τον δικό μας ιδρώτα έχει αποκομίσει άπειρα κέρδη, χρηματοδοτήθηκε, δανειοδοτήθηκε με κρατικές εγγυήσεις, επιδοτήθηκε μέσω ΟΑΕΔ για προσλήψεις με δήθεν προγράμματα εκπαίδευσης εργαζομένων. Η ζωή μας όμως χειροτέρεψε, μειώθηκαν οι μισθοί μας 16%, εφαρμόστηκε η εκ περιτροπής εργασία, νοικιασμένοι εργάτες, εργάτες με ατομική σύμβαση κ.λπ.».

Διεκδικούν να δοθεί έκτακτο επίδομα 3.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ σε όλους τους εργάτες μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους και να μην κοπούν το ρεύμα και το νερό, να μην πλειστηριαστεί σπίτι άνεργου - απλήρωτου εργάτη.

Στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων βρίσκονται το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας», σωματεία και φορείς της περιοχής.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στη «Βαρβαρέσος» μέσα από μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο της προηγούμενης 24ωρης απεργίας τους, αποφάσισαν ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Διαμήνυσαν δε πως θα «υποδεχτούν» με αγωνιστικές κινητοποιήσεις όποιον «επενδυτή» εμφανιστεί, συνεχίζοντας τον αγώνα με στάσεις εργασίας, διεκδικώντας να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και να υπογραφεί ΣΣΕ με αυξήσεις και κάλυψη των απωλειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ