Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στις 8 Οκτώβρη

Από κάθε γωνιά της χώρας θα βρεθούν στην Αθήνα για την πανελλαδική συγκέντρωση

Με πανελλαδική συγκέντρωση την Παρασκευή 8 Οκτώβρη στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, στις 11.30 π.μ., και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους όλης της χώρας να τιμήσουν αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα Συνταξιούχων και να διατρανώσουν τα δίκαια αιτήματά τους, παίρνοντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί, επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ουσιαστικά μέτρα για ενίσχυση της Υγείας, κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης, να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης, να σταματήσουν η φοροληστεία και οι πλειστηριασμοί κ.λπ.

Στο μεταξύ, για την καλύτερη προετοιμασία και συμμετοχή των συνταξιούχων στην πανελλαδική συγκέντρωση η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα οργανώνει περιφερειακές συσκέψεις Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων.

Ηδη συσκέψεις έγιναν σε μια σειρά από πόλεις την περασμένη βδομάδα, ενώ χτες έγινε σύσκεψη των σωματείων της Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ χαιρέτισαν ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», και ο Γιώργος Κουτουνίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης. Καλώντας τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά και να προβάλουν τα δίκαια αιτήματά τους, ανέδειξαν τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από τις ανατιμήσεις των προϊόντων και το κύμα της ακρίβειας που εξελίσσεται αλλά και τον πρόσφατο νόμο για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, που θα έχει ως αποτέλεσμα περικοπές και καταργήσεις συντάξεων.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα κλιμακωθεί με εξορμήσεις και περιοδείες η προσπάθεια για τη συμμετοχή των συνταξιούχων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα των σωματείων. Η αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη θα γίνει την Παρασκευή 8 Οκτώβρη στις 00.30 π.μ., από το Αγαλμα Βενιζέλου.

Συνεχίζονται οι συσκέψεις

Συσκέψεις οργανώνει και η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ νομού Θεσπρωτίας, με την πρώτη να γίνεται σήμερα Τετάρτη στην Παραμυθιά στο ξενοδοχείο «Θέασις» στις 10 π.μ. Αύριο Πέμπτη στο Φιλιάτι στην καφετέρια «ΟΙ ΔΙΔΥΜΕΣ» στην κάτω πλατεία, στις 10 π.μ. και τη Δευτέρα 4/10 στην Ηγουμενίτσα μπροστά στα γραφεία της Ενωσης δίπλα στο ΚΑΠΗ στις 10 π.μ.

Αντίστοιχα, σύσκεψη οργανώνει την Παρασκευή 1 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ. ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Αττικής, στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στην Καλογρέζα (λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως).

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βύρωνα οργανώνει σύσκεψη σήμερα Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κολλημένου (πρώην Τσιρακόπουλου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ